OR-Gİ gün sayıyor

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının, açılışı için gün sayılıyor.Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,  yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tay

OR-Gİ gün sayıyor

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının, açılışı için gün sayılıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,  yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 22 Mayıs tarihinde açılacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın açılışta olmalarının Ordu için büyük bir onur olduğunu belirten Balkanlıoğlu, bunun da devletin Ordu'ya ve havalimanına verdiği önemi gösterdiğini kaydetti.

Balkanlıoğlu, 22 Mayıs'ta Türkiye'nin bir prestij projesinin açılacağını vurgulayarak, "Avrupa'da ve Türkiye'de bu havalimanından hiç yok. Dünya'da ise sadece Japonya ve Hong Kong'ta var. Bu açıdan baktığımızda bu havalimanımız dünyada deniz üzerine kurulan üçüncü havalimanı olacak" diye konuştu. 

- Piste kaymayı önleyen özel kaplama 

Deniz üzerine 35 milyon ton taş dökülerek havalimanının tamamlandığını ifade eden Balkanlıoğlu, "Bin 800 dönüm alan doldurulmuş durumda. Böylelikle Türkiye'nin toprak varlığı biraz da genişlemiş oldu" dedi.

Balkanlıoğlu, havalimanının Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanabilecek şekilde teknolojinin bütün imkanları kullanılarak dizayn edildiğini kaydetti.

Havalimanına son teknoloji ve ekipmanların monte edildiğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Konforlu iniş kalkış sağlansın diye pist üzerine ’stone mastic asfalt’ diye özel bir materyal kaplandı. Böylelikle iniş ve kalkışlar daha az sarsıntıyla gerçekleşecek" ifadesini kullandı. 

- 360 milyon liraya tamamlandı 

Ordu-Giresun Havalimanı'nın deniz doldurularak inşa edilmesinin devlet açısından karlı olduğunu belirten Balkanlıoğlu, bölgede bütün arazilerin şahıs mülkiyetinde olması nedeniyle kamulaştırma maliyetlerinin çok fazla olduğunu dile getirdi.

Öte yandan söz konusu arazilerin engebeli olması nedeniyle havalimanına uygun hale getirmek için çok fazla hafriyat gereksinimi olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, "Bazen bir çevreyolu bile bazen 700 milyon liraya, bazen 1 milyar liraya mal olurken bu havalimanı alt yapısı ve üst yapısı olmak üzere toplamda 360 milyon liraya tamamlanması son derece anlamlı ve önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Uçuşları sorunsuz bir şekilde başlanmasını umduklarını belirten Balkanlıoğlu, vatandaşların 26 Mayıs'tan itibaren Ordu'ya uçak bileti alabileceğini söyledi.

Balkanlıoğlu, havalimanın açılışından ardından Ordu ve Giresun'da turizm patlaması beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler