Onur'a müdür fırçası!

 ‘Özürlüleri Destek Programı’ (ÖDES) kapsamında Trabzon Belediyesi tarafından yürütülen ‘Biz de Varız’ projesinin seminer toplantısı bugün Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda yapıldı.Seminere  Trabzon Belediye Başkanı Orha Fevzi Gümrükçüoğl

Onur'a müdür fırçası!

 ‘Özürlüleri Destek Programı’ (ÖDES) kapsamında Trabzon Belediyesi tarafından yürütülen ‘Biz de Varız’ projesinin seminer toplantısı bugün Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda yapıldı.

Seminere  Trabzon Belediye Başkanı Orha Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Trabzonspor’un kaptanı Onur Recep Kıvrak’ta katıldı.

Semineri Sosyal bilimler lisesi, Çamlık özel eğitim meslek lisesi, Çamlık işitme engelliler ilk öğretim okulu, Akçaabat Çok programlı lisesi, İMKB Kız teknik ve meslek lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Trabzon Anadolu imam Hatip Lisesi takip etti.

İşitme engelliler için işaret dili ile  Türk işaret dili uzmanı Ebru Taşdemir’in anlattığı seminerde  ilk olarak Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu söz aldı.

Asıl engelliler engellerini aşamayanlardır diyen Gümrükçüoğlu şöyle konuştu;

Çok sevgili Trabzonlular ve engellerini aşabilen bizim bir sembol cümlemiz var Asıl engelliler, engellerini aşamayanlardır. Bütün bir Trabzon’un çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla yetişkiniyle, kamu kurum ve kuruluşları ile Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile ve Trabzon belediyesi ile birlikteliğini Trabzon’un çok samimi bir aile olduğunu bu salonda yaşamaya başladığı için çok mutluyuz.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özürlüleri destekleme programı (ÖDES) kapsamında Trabzon belediyesi tarafından yürütülmekte olan ‘’Bizde Varız’’ programını beraberce, bütün Trabzon katılımcıları ile sürdürüyoruz. Bu güzel programa bugüne kadar katkı veren başka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve ilgili müdürlerine belediyemizde etüt proje müdürü sayın nalan hanım ve arkadaşlarına, Sosyal hizmetler Müdürlüğümüzün tümüne, Kültür Müdürlüğümüze, hepimizin sevdamız olan Trabzonspor’a, Karadeniz Teknik Üniversitesine, buraya teşrif etmiş olan bütün öğrencilerimize ve bugün burada bu semineri verecek olan Trabzonspor’umuzun doktoru hakan Bozdoğan’a ve bütün bu çalışmalara gönlümüzde yer etmiş olan Trabzonspor’u galibiyetlerden galibiyetlere taşıyan, kalecimiz Onur Recep Kıvrak’a çok çok teşekkür ediyorum. Böylesine bir sosyal sorumluluk bilinci ile hem doktorumuzun vereceği seminere hem de bu yoğun çalışma programı içinde saatini sizlerle birlikte geçiren Onur Recep Kıvrak’a gerçekten çok teşekkür ediyoruz.

9.20131030145842.jpg

Bu vesile ile Trabzonspor’umuza bugüne kadar hizmet etmiş olan başta taraftarlarımız olmak üzere bütün idarecilerimize, kulüp başkanlarımıza futbolcularımıza ve bu güzel kervanda emri hak vaki olan bütün taraftarlarımıza, insanlarımıza, teknik direktörlerimize ve geçen hafta ahirete yolcu ettiğimiz Kadir Özcan Hocamıza hepsine Allahtan rahmet diliyor hürmetle minnetle anıyoruz.

Bizde belediye meclis çalışmalarımızın devam ediyor olması münasebeti ile ve hepinizle bugün burada sizlere seminer sunmaya gelmiş olan sayın meslektaşım Hakan Bozdoğan’ a ve Onur Recep Kıvrak’ımıza sözü bırakıyorum sevgiler saygılar sunuyorum.  “

ENGELLİ OLAN TOPLUM

Gümrükçüoğlu’nun ardından söz alan Trabzonspor kulüp doktoru Hakan Bozdoğan kişilerin değil toplumun engelli olduğunu düşündüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı.

“Ben engelli kişilerin olduğu kanısında değilim, engelli toplumun olduğu düşüncesindeyim. Engelli fiziksel veya zihinsel olarak değil bir zihniyet problemi veya engeli olduğu takdirle toplumlarda maalesef bu şekilde bir tanımlama olduğunu düşünen kişilerden birisiyim. Bu anlamda toplumların zihniyetlerini değiştirdikleri zaman bu olayı daha rahat çözeceklerini düşünüyorum. 

Fotogaleri için tıklayın

Bir hekim olarak özellikle spor hekimliği uzmanı olarak bizim önemle üzerinde durduğumuz en önemli konu her bireyin spor yapabileceği ve bunun güvenli bir şekilde yapılabilmesi için öncelikle sağlık kontrolünden geçilmesi gerektiğidir. Mutlaka spor yapmadan önce veya spora başlamadan önce mutlaka bir sağlık kontrolünden geçirilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Bu çok uzun zaman alacak bir süreç değil. Bir hekime veya spor hekimine başvurduğunuz zaman sizin kısa bir özgeçmişinizi alacaktır. Onun dışında ailenizle ilgili sorular soracaktır. Sizi muayene edecektir. Ve ufak bir EKG dediğimiz değerlendirmeyle birlikte sizin spora uygunluğunuzu veya uygun olmadığınızı belirtecektir. Bunları yaptıktan sonra mutlaka her kişi istediği branşı seçebilir. Seçtikten sonrada iyi bir çalışma ile sporcu yaşamını sürdürecektir. Sportif hayatta da mutlak yaralanmalar olacaktır. Bu yaralanmalar en çok kaslar ve kemik dokusu ile alakalı yaralanmalardır. Ama en önemlisi sistem yaralanmaları ve hastalıklarının tespiti olacaktır. Kas yaralanmaları da dediğimiz gibi her spor branşında da farklı farklı olacaktır. Mesela bizim daha çok gördüğümüz problemler kas yaralanmalarıdır. Onun dışında eklem yaralanmalarıdır. Bu yaralanmalar özellikle diz eklemi ayak bileği eklemi gibi veya bunun yanında omuz eklemleri veya koldaki diğer eklemlerdir. 

Her sporcunun spora katılımından önce mutlaka bir değerlendirme olması gerekir. Biz sporcuları her zaman sağlık kontrolünden geçiriyoruz, amacı da bu ani ölümlerin önüne geçmektir. Bu ani ölümlerin büyük nedeni kalp hastalıklarıdır. “

MÜDÜR ONUR'A KIZDI!(2.SAYFADA)

ONUR: ASIL ENGELLİ BİZLERİZ…

Doktor Bozdoğan’ın ardından kürsüye çıkan Trabzonspor’un başarılı filebekçisi Onur Recep Kıvrak ise asıl engelli olan bizleriz diyerek engelililerin elde ettiği başarılara vurgu yaptı.

Kaptan Onur şöyle konuştu;

“Ben hiç birinizi engelli olarak görmüyorum. Engelli olanlar bizleriz. Siz bir işe başladığınız zaman sonuna kadar başarılı oluyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri çok seviyoruz sizler bizim canımızsınız. Allahım da sizi başımızdan eksik etmesin. Kardeşlerimize daha iyi bir yaşam sunmak için bütün fedakarlıkları yapalım. Bunun bir öncüsü olalım. Biz elimizden geleni yapmak istiyoruz. Onlar hayatlarını daha rahat sürdürebilsinler. Ben çok önemli bir sakatlık yaşadım. Sağlığın ne demek olduğunu çok iyi anladım. Onun için ele ele verelim onların rahatı için her şeyi yapalım.”

Seminerde son olarak söz alan İşitme Engelliler Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Abdioğlu, Trabzonspor’un Kasımpaşa’ya 3-2 yenildiği maçta Trabzonspor’un yediği ilk golde Onur’un hatası olduğunu söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu. Başarılı kaleciye böyle bir gol yediği için kızdığını söyleyen Abdioğlu daha sonra futbolda böyle şeylerin olduğunu da sözlerine eklerken şöyle konuştu;

 “Biz Trabzonspor’la yatıp Trabzonspor’la kalkan insanlarız. Onur kardeşimize hatasından dolayı kızıyorum. Kasımpaşa maçında o golü yemesini beklemiyordum. O vuruş yapıldığında Onur bu golü yemez diyordum. Susalım olmuyor. Susmakla bir yere varamıyoruz. Ben Amatör branşta spor yöneticiliği de yapıyorum. Bu karşılaşmalarda yaralanmalar oluyor, ancak ilgilenen kimse olmuyor. Ben bununla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyorum. İşitme engelli çocuklarımız için yapılacak projelerin içinde bizzat yer almak istiyoruz. Kendi projelerimiz var futbol anlamında yarışmalara katılıyoruz. Trabzonspor’un formasını giyiyoruz. Trabzon’u en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Önemli derecelerimiz var. Devlet yetkililerine sesleniyorum. Biz yarışmalara giderken baya bir gayret sarf ediyoruz. Biz yardım alamıyoruz. Biz sadece şunu istiyoruz. Çocuklarımız eğer bir başarı yapmış ise onları onure edelim.

Futbolda bazen istemediğimiz sonuçlar oluyor . işte Futbolun güzelliği bu. Ben hiçbir zaman gol yemek istemem. Böyle olduğu zaman Trabzonspor kaybediyor. Trabzonspor kaybedince ben ve takım arkadaşlarım kaybediyor. Biz kaybedince şehir kaybediyor. Biz sahaya çıktığımız zaman kazanmak için çıkıyoruz. Ama böyle şeyler oluyor. Allahın takdiri diyelim bunun üzerine geçmeyelim. “

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler