Onun için tören yapıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde uğradığı silahlı saldırıcı sonucu hayatını kaybeden Hakan Kılıç için daha önce görev yaptığı Trabzon'un Tonya ilçesinde anma töreni düzenlendi. Törende, Hakan Kılıç'ın resimlerinden oluşan bir slayt gösterisi sunuldu. Hüküme

Onun için tören yapıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde uğradığı silahlı saldırıcı sonucu hayatını kaybeden Hakan Kılıç için daha önce görev yaptığı Trabzon'un Tonya ilçesinde anma töreni düzenlendi. Törende, Hakan Kılıç'ın resimlerinden oluşan bir slayt gösterisi sunuldu.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Tonya Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, "Merhum Savcı Kılıç'ın görevini layıkıyla yerine getirildiğini ve halk ile iç içe yaşadığını halkın sorunlarına yol gösterdiğini ve temayül gösterdiğini fark ettim. Kendisine Allah' tan rahmet diliyorum." dedi.

Arıtan, "Malum olaya, yazılı ve görsel medya gerek ilgi göstermemiş, arkadaşımızın cenaze namazı dahil haberlerde yayınlanmamıştır." dedi.

KURT: BU HADİSEYİ ESEFLE KINIYORUZ

Belediye Başkanı Ahmet Kurt ise " Merhum Tonya Başsavcımız Hakan Kılıç Bey ile 4 yıla yakın çalıştığım süre içerisinde halkla halk gibi kaynaştığını gördüm. Devletin gücünü üslendiği makam dolayısı ile vatandaşın üzerinde özellikle kullanmamaya çalışan bunu hissettirmemeye çalışan bir insandı. Sokakta eşi ile çocuğu ile yürürken, herkese güler bir yüz ile selamını verirdi. Bayram namazlarında ise bir vatandaş gibi camide sıraya girer ve bütün halk ile bayramlaşırdı. Bu özellikleri ile gök hutbede hoş seda bırakmış bir yargı mensubudur." dedi.

Başkan Kurt, "Yargı mensuplarının görevleri nedeniyle halk tarafından sevilmeleri çok beklenmez. Çok da halk ile iç içe olmazlar. Ama merhum Hakan Kılıç, Tonya'da bunu başarmıştı. Bu benim ifade ettiklerimi kahvedeki vatandaş da söylüyor, bakkal da söylüyor; 'bizim savcı rahmetli oldu, bizim savcı vuruldu' diyor. Bu hadiseyi esefle kınıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

KAYMAKAM TURAN: TEK BİR İNSANI DEĞİL BİRÇOK İNSANI KAYBETDİK

Pazar günü Doğubayazıt'tan gelen haberlerin herkesi çok büyük bir yıkıma uğrattığını kaydeden Tonya Kaymakamı Şenol Turan da "Esasında bizler tek bir insanı kaybetmedik. Birçok insanı kaybettik. O sadece adli teşkilatımızın nitelikli bir bürokratı değildir. Anne babası için iyi bir evlattı. Muhterem eşi için iyi bir hayat arkadaşıydı. Bizler için iyi bir dosttu. Aziz milletimiz için çok iyi bir fertti. Onun kaybı bizleri çok büyük bir üzüntüye derk etmiştir.

 Gün ortasında çocuğunun ve eşinin yanında arkadan vurulmak sureti ile sapıkça bir adalet anlayışı uğruna katledilmiş olmasından ve bu menfur saldırıdan büyük bir üzüntü duyduk. Ağustos 2010 yılında kendisini buradan uğurlarken devletimiz adına, milletimiz adına ve insanlık onuru adına davalar açmasını bekliyorduk kendisinden. Ancak maalesef o yüreğimizde büyük yaralar açtı. Öncelikle kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum." dedi.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Hükümet konağının önünde yapılan konuşmaların ardından tören Ali Koç Kültür Merkezi Salonu'nda devam etti. Burada eski Tonya Başsavcısı Hakan Kılıç'ın resimlerinden bir slayt gösterisi sunuldu. Slaytta ayrıca Kılıç'ın vurulduğu yerin görüntüsünü izleyen vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Slayt gösterisinin ardından söz alan vatandaşlar da başsağlığı dileklerini paylaştı.

Anma törenine, Tonya Kaymakamı Şenol Turan, Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Trabzon Bölge Adliyesi Başsavcısı Alaattin Soylu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Trabzon Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Bölge İdaresi Başkanı Turan Aslan, Tonya Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, çevre il ve ilçelerden gelen savcılar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler