Önce Müslüman yaptı sonra...

Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde yaşayan Fatih Kum isimli genç Rusya’da tanıştığı 23 yaşındaki muhasebeci İrina Andreva ile evlenmek istedi. Türkiye’ye dönüp evlilik izni isteyen Fatih Kum’a ailesi ‘Dinimizden değil’ diyerek karşı çıkınca ve çaresiz kalınca d

Önce Müslüman yaptı sonra...

Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde yaşayan Fatih Kum isimli genç Rusya’da tanıştığı 23 yaşındaki muhasebeci İrina Andreva ile evlenmek istedi. Türkiye’ye dönüp evlilik izni isteyen Fatih Kum’a ailesi ‘Dinimizden değil’ diyerek karşı çıkınca ve çaresiz kalınca devreye Doğankaya Mahallesi Camii imamı Osman Küçükaslan girdi.

İRİNA MÜSLÜMAN OLUP ÇİFTE DÜĞÜN YAPTI

İmam Küçükaslan telefonla görüştüğü ve Türkiye’ye getirttiği Rus gelini ikna edip İslamiyeti seçip Müslüman olmasını sağladı ardından da aileyi ikna etti. Evlilik yolu Mutlu çift için önce kına gecesi yapıldı ardından ise yöresel düğün töreni düzenlendi. İrina’ya İrem ismi verilirken genç çiftin bundan böyle Rusya da yaşayacağı öğrenildi.

TRABZON’UN Düzköy İlçesi’nde Rusya’da tanıştığı İrina Andreva ile evlenmek isteyen Fatih Kum’a ailesi “Dinimizden değil” diyerek karşı çıkınca devreye Doğankaya Mahallesi Camii İmamı Osman Küçükaslan girdi. Küçükaslan, önce Rus gelini ikna edip Müslüman yaptı ardından da aileyi ikna edip nikah kıydırdı. Fatih ve İrina önce kına yaktı, ardından da yöreye özgü düğünle dünya evine girdi. Düzköy İlçesi’ne bağlı Doğankaya Mahallesi’nde ikamet eden ve bir Türk firmasında çalışmak üzere Rusya’nın Moskava kentine giden Fatih Kum, burada tanıştığı muhasebeci İrina  Andreva’ya (23) gönlünü kaptırdı. İrina ile evlenmeyi planlayan Fatih Kum, Rusya’dan Türkiye’ye ailesinin yanına gelerek İrina ile evlenmek için izin istediğini söyledi. Fakat bir türlü evlilik iznini alamayan Fatih, ailesini ikna etmek için Doğankaya Mahallesi Camii İmamı Osman Küçükaslan’dan yardım istedi.

İmam Küçükaslan’ın ilk ikna çabaları sonuç vermedi. Bu kez imam Küçükaslan başka bir planı devreye sokar. Aileden habersiz İrina ile telefon görüşmesi yapan Küçükaslan, Rus gelin adayını Müslüman yaparak evliliklerine izin koparmayı kafasına koyarak gelin adayını Türkiye’ye çağırdı. İmam Küçükaslan, İrina’ya İslam dini ile ilgili çok geniş bilgiler vererek etki altında kalmasını sağladı ve İrina da bu güzelliklerle donanımlı bir dini kendisinin de seve seve seçebileceğini söylemesiyle evlilik yolunun kapısını da aralamış oldu. Kum Ailesi de “Müslüman olan İrina’yı artık gelin olarak kabul edebiliriz” dediler.

Rus gelin İrina ile Fatih’e şahitler huzurunda önce resmi nikah kıyıldı daha sonra dini nikahla evlilikleri pekiştirilirken, İmam Küçükaslan tarafından camide yapılan dini törenin ardından Rus gelin İrina’ya ‘İrem’ ismi verildi. Daha sonra İrem’e imam Küçükaslan tarafından bir de Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Mutlu çift için önce kına gecesi yapıldı ardından ise yöresel düğün töreni düzenlendi. Rusya da yaşayacak olan ikiliye biz de günebakış Gazetesi olarak ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel