OMÜ'de 2013-2014 Eğitim-Öğretim açılış töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen 2013-2014 yeni eğitim-öğretim yılı açılışı Mavi Salon’da yapıldı.Törene; Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi De

OMÜ'de 2013-2014 Eğitim-Öğretim açılış töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen 2013-2014 yeni eğitim-öğretim yılı açılışı Mavi Salon’da yapıldı.
Törene; Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu konuşmasında şunları kaydetti: “Üniversitemiz oldukça kompleks bir eğitim yapısına sahip. Tıp Fakültemiz aktif bir sistem dediğimiz öğrenci merkezli eğitim modelini uyguluyor. Türkiye'de de bu modeli en iyi uygulayan üniversiteyiz. 200’ü Türkçe tıp, 100’ü İngilizce tıp olmak üzere toplamda 300 öğrencimiz ile yeni eğitim-öğretim dönemimize başlamış bulunmaktayız.”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu da, “Büyük bir aileye sahibiz. Farklı kültürler ve farklı sosyal ortamlardan gelen öğrencilerimizin kaynaştığı güzel bir ortamda yaşıyoruz. Tıp Fakültemiz gerçekten ülkemizde önemli bir yere sahip. Akredite olmuş, yani eğitimi onaylanmış ilk 10 fakülteden birisiyiz. Bu açıdan deneyimli öğretim üyesi kadrosuyla Türkçe ve İngilizce tıp eğitimi veriyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından dönem 1 öğrencilerine sembolik olarak doktor önlüğü giydirildi. Rektör Vekili Prof. Dr Mahmut Aydın, Tıp Fakültesi Türkçe dönem 1 öğrencileri; Merve Tokatlı, Edanur Güneysu, Ahmet Çelem, Günzile Kılıç, Aykut Tekmen'e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise Tıp Fakültesi Türkçe dönem 1 öğrencileri Kübra Şahin, Ömer Zengin, Recep Kemal Soylu, Emel Ağca ve Fatma Arslan'a, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ise Tıp Fakültesi ingilizce dönem 1 öğrencileri Yağmur Çakır, Cenk Baykan, Ayşe Kalyoncu, Muhsin Cebreoğlu ve Bahar Güler'e sembolik olarak doktor önlüğü giydirdi.
Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın ise üniversite sınav puanlarıyla ilk sırada fakülteye giren Merve Tokatlı, Yağmur Çakır'a steteskop hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel