Oltu'da Karadenizliler gecesi!

Ali Özkurt’un organize ettiği Karadenizli gecesi Kılıçoğlu pastanesinde yapıldı. Geceye Otlu’da bulunan Karadenizli memur ve öğrenciler katıldı.Rize Çamlıhemşin’den gelen 25 yıllık tulum ustası Sinan Yeniçırak’ın çaldığı oyun havaları ile coşan davetliler

Oltu'da Karadenizliler gecesi!

Ali Özkurt’un organize ettiği Karadenizli gecesi Kılıçoğlu pastanesinde yapıldı. Geceye Otlu’da bulunan Karadenizli memur ve öğrenciler katıldı.

Rize Çamlıhemşin’den gelen 25 yıllık tulum ustası Sinan Yeniçırak’ın çaldığı oyun havaları ile coşan davetliler horon tepti gönüllerince eğlendi. Gece geç saatlere kadar halaş çeker Karadenizliler, büyük bir coşku yaşadılar.

Geceye katılan davetliler, “Her ne kadar Karadeniz’den uzakta olsak da kültürümüzü ve gelenek göreneklerimizi unutmama adına bu tür gecelere katılıyoruz” dediler.

Gecede tatlı ve meyve ikramının ardından davetliler Oltu yöresel halaylarını piyanist Yusuf Korkmaz eşliğinde oynadılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler