Olimpiyat şampiyonu Trabzon'da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türk Güreşinin simgesi ‘Yaşar Doğu'yu Anma Programı’ çerçevesinde Trabzon' a gelen, Prof. Dr. M. Akif Ziyagil, Olimpiyat Şampiyonu Mustafa Dağıstanlı, Milli Güreşçi Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu ve Eğitimci Yazar Ali

Olimpiyat şampiyonu Trabzon'da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türk Güreşinin simgesi ‘Yaşar Doğu'yu Anma Programı’ çerçevesinde Trabzon' a gelen, Prof. Dr. M. Akif Ziyagil, Olimpiyat Şampiyonu Mustafa Dağıstanlı, Milli Güreşçi Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu ve Eğitimci Yazar Ali Kemal Kastan' ı makamında kabul etti.                

Merhum Yaşar Doğu’yu rahmetle yad ederek konuşmasına başlayan Vali Kızılcık, “Bizler millet olarak bin yıllık geçmişimizle uluslararası arenada yüz akı olmuş devletimizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil etmiş değerlerimize sahip çıkmak durumundayız.
 
Çünkü, Ulu Önder Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet yarışında marka isimlerin ve uluslararası başarılara imza atanların önemi çok büyüktür. Rahmetli Yaşar Doğu, Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve spor camiası için büyük bir değerdir. O ve onun gibiler sayesinde yeni kurulan cumhuriyetimiz modern dünyada hak ettiği yeri alabilmektedir” dedi. 
 
Kızılcık, “Yedi düvele karşı verilen mücadele sonucu kurulan cumhuriyetin müesseseleşmesi ve gençliğin her alanda yarışabilir konuma gelebilmesi için bu tür başarılara daha çok ihtiyacımız var.
 
Türk’ün güçlü imajını dünyaya ve gençliğimize ifade edebilen böyle bir değerimize sahip olduğumuz için onun unutulmaması, hatıralarının yaşatılması fevkalade önem arz etmektedir. Böylece bu isimlerin bir rol model olarak gençliğe örnek gösterilmesi kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.
 
Güreşin çok önemli bir ata sporu olduğunu belirten Vali Kızılcık, “ ‘Türk milletinin karakterini ifade edin’ dediklerinde, hemen aklımıza gücünü ortaya koyarak önemli başarılara imza atmış çok önemli güreşçilerimiz geliyor. Ata sporumuz olan güreşin sayesinde gücümüzü dünyaya ve gençliğimize bir esin kaynağı olarak sunabilmişiz. Elde edilen tüm bu başarılar ülke olarak bizim, bilimde, sanatta, sporda ve her alanda kalkınmamıza yönelik hamleler gerçekleştirmemizi sağlayacaktır” dedi.
 
Olimpiyat Şampiyonu Mustafa Dağıstanlı da, “Ben hiç mağlup olmadan 2 kez olimpiyat, 4 kez de dünya şampiyonu oldum. Yaşar Doğu hocamız harp zamanına denk gelmeseydi öyle inanıyorum ki çok daha fazla şampiyonluklara imza atacaktı” dedi.
 
Vali Kızılcık, ziyaretin anısına milli güreşçimiz Mustafa Dağıstanlı ve beraberindeki heyete plaket takdim etti.  
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler