Ölen Dağcı Trabzon'a gönderildi

Kaçkar Dağları'nda yürüyüş yaparken düşerek hayatını kaybeden ve adının Onur Pınar olduğu öğrenilen dağcının cesedi, Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Alınan bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü eğitim kampına katılan 56 k

Ölen Dağcı Trabzon'a gönderildi

Kaçkar Dağları'nda yürüyüş yaparken düşerek hayatını kaybeden ve adının Onur Pınar olduğu öğrenilen dağcının cesedi, Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Alınan bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü eğitim kampına katılan 56 kişi, dün sabah dağa tırmanmaya başlayarak Verçenik Dağı eteklerinde kamp kurdu. Dağcı grubu bu sabah tırmanışa geçtikten bir süre sonra yamaçtan taş yuvarlanmaya başladı. Küçük bir taş başına isabet eden dağcı grubundan Onur Pınar (29), dengesini kaybederek yamaçtan yuvarlandı. Daha sonra da yamaçtan yuvarlanan kaya parçaları Pınar'ın üzerine düştü.

Ağır yaralanan Pınar, arkadaşları tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı. Daha sonra durumu İl Sağlık Müdürlüğüne haber veren arkadaşları Pınar'ı kamp yaptıkları yere getirdi. Pınar, arkadaşlarının yaptığı müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bu arada Pınar'ı almak için gündüz saatlerinde havalanan hava ambulansı, hava muhalefeti nedeniyle bölgeye inemedi.

Yaya olarak bölgeye hareket eden sivil savunma, AKUT ve dağcı ekipleri, dağcıların kamp yaptığı yere giderek Pınar'ın cesedini aldılar. Ekipler, daha sonra yaklaşık 3. 5 saatlik yürüyüşün ardından Verçenik Yaylası'na ulaştılar. Burada ambulansa koyulan Pınar'ın cesedi, Çamlıhemşin ilçe merkezindeki Çamlıhemşin Sağlık Merkezine getirildi. Pınar'ın cesedi, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

-ÖLEN DAĞCININ ARKADAŞI OLAY ANINI ANLATTI-

Yürüyüş yaptıkları sırada Pınar'ın yanında bulunan arkadaşı Emrah Aslan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, olay anında Emrah'ın önünden gittiğini belirterek, "Aniden bir taş parçası başına çarptı ve sırt üstü yere düştü. Sonra daha büyük taşlar üzerine düştü" dedi. Yanına gittiklerinde arkadaşlarının baygın halde olduğunu anlatan Aslan, "İlk müdahaleyi yaptık. Suni teneffüs ve kalp masajı uyguladık. Nabzı zayıftı. Sonra da onu kaybettik" diye konuştu. Öte yandan Pınar'ın birkaç yıl önce Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünden mezun olduğu, profesyonel hentbol Oyuncusu olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel