Olay koreografiye bir tepkide onlardan

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor Hüseyin Avni Aker’de oynan G. Saray Karşılaşmasında açılan koreografideki hata gündemden düşmüyor. Tartışmaya bu sefer de Osmanlı Ocakları Trabzon İl Başkanlığı dahil oldu. Açıklama yapan İl Başkanı Sadık Berber, Kanu

Olay koreografiye bir tepkide onlardan

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor Hüseyin Avni Aker’de oynan G. Saray Karşılaşmasında açılan koreografideki hata gündemden düşmüyor. Tartışmaya bu sefer de Osmanlı Ocakları Trabzon İl Başkanlığı dahil oldu. Açıklama yapan İl Başkanı Sadık Berber, Kanuni Haftası öncesi böyle bir hata yapmak hem de hemşerimiz olan bir padişahı tanımamak sadece tarih bilmezlik değil kendini bilmezliktir söyledi. Berber, “ Kanuni Sultan Süleyman, anlamak bilmek ve yaşamak gibi bir durumu icra edersek adaletli bir yaşantının içerisinde kendimizi buluruz. Sadece adaleti değil, hoş görüsü ile bile devleti yaşatmanın cabasını sarf eden padişahımız 27 Nisan’da doğmuştur. Onun doğması aslın Adaletin doğması olarak da tabir edilebilir.”dedi.

Berber, “ Siz bu kadar büyük cihan padişahının memleketinde koreografi hazırlayarak milyonların önüne sürüyorsunuz. Bunu nerede yapıyorsunuz; Kavak meydan düzü olarak adlandırılan alanda. Yani Kanuni Sultan Süleyman’ın ilk kılıç kuşandığı ve ilk ok atışını öğrendiği yerde Burası şimdi Hüseyin Avni Aker olarak bilinen Trabzonspor’umuzun futbol sahasında onu da beceremiyorsunuz. Sonrasında dönüyorsunuz biz bunu bilerek yaptık. Bu söylem sadece kurnazlık yaparak işin işinden çıkma cabasıdır. Eğer, Bir yerlerde tarih eksikliğiniz varsa bizlerden yardım alabilirsiniz. Kanuni Sultan Süleyman Haftasında umudumuz tüm insanlığın onun gibi barışçıl ve adaletli bir şekilde yaşamasıdır.”ifadelerine yer verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel