"Olay günü Trabzon'daydım..."

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesinde Geçtiğimiz Eylül Ayında Burhan Güldal'ı Tabancayla Vurarak Öldüren Durmuş Koca'nın Yargılanmasına Başlandı. Mahkemede Müşteki Sıfatıyla İfade Veren Durmuş Koca'nın Torunları Emsal ve İsmail Koca, Şikayetçi Oldukları Dedeleri

"Olay günü Trabzon'daydım..."

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesinde Geçtiğimiz Eylül Ayında Burhan Güldal'ı Tabancayla Vurarak Öldüren Durmuş Koca'nın Yargılanmasına Başlandı. Mahkemede Müşteki Sıfatıyla İfade Veren Durmuş Koca'nın Torunları Emsal ve İsmail Koca, Şikayetçi Oldukları Dedelerinin Cezalandırılmasını İstedi.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde geçtiğimiz Eylül ayında Burhan Güldal'ı tabancayla vurarak öldüren Durmuş Koca'nın yargılanmasına başlandı. Mahkemede müşteki sıfatıyla ifade veren Durmuş Koca'nın torunları Emsal ve İsmail Koca, şikayetçi oldukları dedelerinin cezalandırılmasını istedi.

Olay Kürtün ilçesine bağlı Kızılot köyünde 11 Eylül 2010 günü saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Durmuş Koca, büfesinin önünde oturan ve aralarında iki torununun da bulunduğu köyün gençlerine dağılmalarını söyledi. Gençlerin söz dinlememesi üzerine küfür etmeye başlayan Koca, daha sonra silahını çıkararak gruba doğru ateş açtı. Olayda 22 yaşındaki Burhan Güldal hayatını kaybetti. Cinayetin ardından kaçan Durmuş Koca (58) ise 6 gün sonra yakalanarak cezaevine gönderildi.

"Olay günü Trabzon'daydım

Durmuş Koca hakkında "kasten adam öldürmek, tehdit suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık Durmuş Koca'nın yanısıra, olayda yaşamını yitiren Burhan Güldal'ın annesi Gülizar Güldal ile Sanık Koca'nın torunları Emsal ve ağabeyi İsmail Koca da katıldı.

Sanık Durmuş Koca, olay günü Trabzon'da olduğunu ileri sürerek, "Olay günü saat 21.30'da Trabzon'da Meydan Park'ta oturuyordum. Orada olduğumu gören 2 şahidim var. Bu şahitlerin dinlenmesini istiyorum. Suçsuzum. Bulunan silah bana ait değildirö dedi.

Zanlının torunları tanık olarak dinlendi

Duruşmada sanık Durmuş Koca'nın torunu Emsal Koca da tanık olarak dinlendi. 16 yaşındaki Emsal Koca'nın ifadesi psikolojik danışman eşliğinde kameraya kaydedildi. Emsal Koca, dedesinden şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Olay günü 7 arkadaş beraber çekirdek çıtlatıyorduk. Dedem gelerek 'Burada ne işiniz var' dedi. Çok sinirliydi. Bize küfür etti. 'Hepinizi pelit ağacından asarım' dedi. Oturduğumuz yerden kalkarak uzaklaşmaya başladık. Arkamızdan küfür etmeye devam etti. Ben en önde en arkada ise maktul Burhan abi vardı. Burhan abi dedeme bakınca dedem elindeki tabancayla ateş etti. Ben kaçtım. Yarım saat sonra amcamla geri geldiğimde Burhan abi yerde ölü halde yatıyordu. Dedemden şikayetçiyim dedi.

Hakimi de tehdit etti

İfadeler alınırken mahkeme heyetinden izin almadan sürekli konuşmaya çalışan Durmuş Koca, izleyicilerle de tartıştı. Bunun üzerine mahkeme başkanı Halil Yüksel, izleyicilerden iki kişi ve sanık Durmuş Koca'yı salon dışına çıkarttırdı. Koca, salondan çıkarılırken hakimi de tehdit ederek, "Bu durumu bakanlığa kadar ileteceğim. Seninle görüşeceğim dedi. Başkan Yüksel, sanığın konuşmalarını da tutanağa geçirtti.

"Dedemin asılmasını istiyorum”

Sanık Durmuş Koca'nın diğer torunu 22 yaşındaki İsmail Koca da, dedesinden şikayetçi oldu. İsmail Koca, "Olay sırasında Burhan'ın ensesinden tutarak tabancayla ateş etti. Burhan'ı vurduktan sonra 1 el arkadaşlarımın 1 el de benim olduğum yere doğru ateş etti. Sanıktan şikayetçiyim. Asılmasını istiyorum dedi.

İfadelerin tamamlanmasının ardından sanık Durmuş Koca'yı tekrar duruşma salonuna alan mahkeme heyeti, davayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 17 Şubat'a erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel