Okul üniformaları rant kapısına dönüştürülüyor

Akbaş, “Bazı yerlerde ihale yapılmadan bazı yerlerde ise göstermelik ihalelerle öğrenci üniformaları rant kapısına dönüştürülüyor” dedi. 

Okul üniformaları rant kapısına dönüştürülüyor
Hazır Elbiseciler, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Trikocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Akbaş, “Bazı yerlerde ihale yapılmadan bazı yerlerde ise göstermelik ihalelerle öğrenci üniformaları rant kapısına dönüştürülüyor” dedi. 
Eğitim-öğretim dönemi öncesinde birçok velinin okul üniforması almak için pazara akın ettiğini kaydeden Başkan Ahmet Akbaş, üniformalar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden halen bir başvuru gelmemesinden yakındı. Başkan Akbaş, geçmişte bir önceki eğitim-öğretim döneminin kapanmasına bir ay kala yeni sezon için kıyafetlerin belirlendiğini kaydederken yeni sezonun açılmasına bir ay kalmasına rağmen bir çalışmanın olmadığını belirtti.
AK Parti hükümetinin eğitim alanında yaptığı başarıların yadsınamayacak kadar çok olduğunu dile getiren Başkan Akbaş, “Eğitimde kalitenin artması için hükümetimiz canla başla çalışırken maalesef bazı kesimler bunu adeta baltalamak istiyorlar. Birçok okul müdürleri ve okul aile birlikleri kendi aralarında anlaşma yaparak kendi belirledikleri firmalara okul üniformalarını veriyorlar. Bazı yerlerde ihale yapılmadan bazı yerlerde ise göstermelik ihalelerle öğrenci üniformaları rant kapısına dönüştürülüyor” ifadelerini kullandı. 
Samsun’da okul üniforması hazırlayabilecek 20’ye yakın firma olduğunu dile getiren Başkan Akbaş, “Hazır Elbiseciler, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Trikocular Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza kayıtlı 20’ye yakın esnafımız okul üniforması hazırlayabilecek kapasitede iş yapmaktadır. Fakat bazı okullarda adeta rant kapısına dönüştürülen bu iş belirli firmalara verilerek oldu bittiye getirilmekte. Sezon öncesinde veya son dakikaya bırakılan anlaşmalar ile adeta adrese teslim işler yapılarak öğrenci velileri üzerinden para kazanma yoluna giden bazı okulların olduğunu duymaktayız” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konu ile ilgili daha titiz davranması gerektiğini de ifade eden Başkan Akbaş, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğrenci velilerini rant kapısı olarak görenlere karşı dikkatli olmalılar. Belirli kişilere verilen okul üniformaları kaliteden yoksun olduğu gibi istenilen fiyatlarla da satışa sunulmakta. Birileri ceplerini doldurmak isterken binlerce öğrenci velisinin mağduriyetine kimse göz yummamalı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler