Okul Sporları Açılış töreni yapıldı

Yavuz Selim Futbol Sahası’nda yapılan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, öğrenciler, antrenörler ve spor

Okul Sporları Açılış töreni yapıldı

Yavuz Selim Futbol Sahası’nda yapılan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, öğrenciler, antrenörler ve sporcular katıldı.

Trabzon Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen okul sporları etkinliğinin açılışında konuşan Başkan Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, 2016 yılında Trabzon’un dev bir olimpiyata daha ev sahipliği yapacağı müjdesini verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Gümrükçüoğlu Türkiye’nin ilk olimpiyat kenti Trabzon’da 2016 yılında ‘Jimnastia ‘sembol ismiyle tanınmış olan ‘Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nın yapılacağını kaydederek, “Sporun zirve kenti ve başkenti olan Trabzon’umuzda yeni bir olimpiyatın yapılacağı müjdesini veriyorum. Hırvatistan’da yaptığımız çalışmaların sonrasında ve Brezilya’da alınan sonuçla 2016 yılında ‘Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’ Trabzon’umuzda yapılacak. Olimpiyatlara birlikte yaklaşık 10 bin kişiyi kentimizde ağırlayacağız. Bu güzel şehir 2016 yılında bir büyük dünya spor etkinliğine ev sahipliği yapacak” dedi.

Vali Abdil Celil Öz ise törende yaptığı konuşmada, “Okul sporları dediğimiz zaman hem eğitim hem de spor iki güzel etkinliğin bir arada olduğunu görüyoruz. Spor kenti Trabzon spor altyapısı açısından Türkiye’nin en donanımlı şehirlerinden birisidir. Kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, jimnastik salonu, tenis altyapısı ve atletizm pistleri ilçe ve beldelerimizdeki sentetik çim sahalarıyla Türkiye’nin spor altyapısıyla il ölçeğine göre en zengin ili. Bize düşen bu tesisleri en etkin bir şekilde kullanmaktır. Bunun için son yıllarda ilimizde hem kulüpleşme, hem de sporun geliştirilmesi konusunda amatör spor kulüplerimizin büyük bir gayret içinde olduğunu görüyoruz.

Ancak bizim için önemli bir alan da öğrencilerimizin ve okullardaki beden eğitmeni öğretmenlerimizin ve aynı zamanda ilimizde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitemizin bu süreç içeresinde daha etkin olarak yer alması. Bu gençleri bu spor tesislerinde uzman hocalarla geleceğe hazırlarsak iki yönden olumlu sonuç alırız. Birincisi geleceğin başarılı profesyonel sporcularını yetiştiririz. İkincisi de sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü gereği geleceğin sağlam nesillerini sporla birlikte yetiştirebiliriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardında Vali Öz, Başkan Gümrükçüoğlu ile birlikte 21 ayrı branşta açılan spor etkinliklerini tanıtımı için başlama vuruşu yaparak ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunurken, etkinliklerde bir dizi gösteri sundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler