Okul olmayınca sağlık ocağına taşındılar!

 Trabzon’un Tonya İlçesi Hoşarlı Köyünde minik öğrencilerin ısınma sıkıntısı tepkilere neden oldu. İlköğretim Okulu öğrencileri fazla olunca anasınıfı öğrencilerinin köyde bulunan eski bir sağlık ocağına taşınması kararı alındı. Öğrenciler kötü kış koşull

Okul olmayınca sağlık ocağına taşındılar!

 

Trabzon’un Tonya İlçesi Hoşarlı Köyünde minik öğrencilerin ısınma sıkıntısı tepkilere neden oldu. İlköğretim Okulu öğrencileri fazla olunca anasınıfı öğrencilerinin köyde bulunan eski bir sağlık ocağına taşınması kararı alındı. Öğrenciler kötü kış koşulları nedeniyle okulda kalorifer olmadığı için elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyorlar.

Sağlık ocağında eğitim gören öğrenciler ile ilgili açıklama yapan KESK Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci ise, “AKP hükümetinin 4+4+4 sistemi ile okullarımızı ne hale getirdiğine dair çok çarpıcı bir örnektir. Gerekli alt yapı oluşturulmadan atılan adımların sonuçları ortada. Kalorifer sistemi olmayan ve gerekli ısı yalıtımından yoksun bir ortamda eğitim yapılmaya çalışılmaktadır. Hükümetin yoksul halk çocuklarına reva gördüğü eğitim ortamı bu. Merak ediyorum kendi çocuklarının böyle bir ortamda eğitim almalarına razı olurlar mı? Bu tablonun açıklaması mümkün değildir. Bu koşullarda anaokulu öğrencilerini tutmak hastalıklara davetiye çıkarmaktır. Hiç kimsenin çocuklarımızın sağlıklarını tehlikeye atmaya hakları olmasa gerektir. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlülüğü ivedilikle sorunu yerinde inceleyerek çocukların sağlıklı koşullarda, sıcak bir ortamda eğitim almalarını sağlamalıdır. Eğitim Sen olarak konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler