Öğretim görevlisin KTÜ çağrısı

KTÜ’ye bu yıl 10 Bin yeni öğrencinin kayıt olacağına dikkat çeken Örs, “1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt için kentimize gelecek bu gençler ve onlara eşlik edecek aile bireylerini de düşünürsek, 20 Bin civarında insan belki de ilk kez Trabzon’a gele

Öğretim görevlisin KTÜ çağrısı
KTÜ’ye bu yıl 10 Bin yeni öğrencinin kayıt olacağına dikkat çeken Örs, “1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt için kentimize gelecek bu gençler ve onlara eşlik edecek aile bireylerini de düşünürsek, 20 Bin civarında insan belki de ilk kez Trabzon’a gelecekler. Kent olarak bu özel duruma karşı bir hazırlığımız var mı? Ya da neler yapabiliriz?” diye sordu.
 
Kendi kişisel sayfasında konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Dr. Hüseyin Örs önemli tespitlerde bulundu. İşte Hüseyin Örs’ün yazısı:
 
“Trabzon’a 20 BİN Kişi Geliyor…
 
Yeni bir eğitim-öğretim döneminin eşiğindeyiz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında KTÜ’yü tercih eden öğrenci sayısını biliyor muyuz?
 
Tam 9.026 öğrenci KTÜ’yü tercih etti. Ek kontenjan ve yatay geçişlerle bu sayı 10 BİN civarında olacak.
 
Ülkemizde birçok ilçe nüfusundan fazla genç Trabzon’a gelecek, üniversitemizde eğitim alacak. Önceki yıllardaki verilere baktığımızda KTÜ’yü tercih eden öğrencilerin yüzde 80’ine yakını bölge dışından geliyor. Bu da yaklaşık 8 Bin kişiye karşılık gelir.
 
1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt için kentimize gelecek bu gençler ve onlara eşlik edecek aile bireylerini de düşünürsek, 20 Bin civarında insan belki de ilk kez Trabzon’a gelecekler. Kent olarak bu özel duruma karşı bir hazırlığımız var mı? Ya da neler yapabiliriz? Mesela diyorum... İçerisinde Valilik, Belediye, KTÜ, Turizm Müdürlüğü ve diğer kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları olan bir organizasyonla, gelen misafirlere Trabzon’un tanıtılması, gezdirilmesi, üniversiteye ulaştırılması, ilk gün heyecanında ailelerin ve gençlerin yanında Trabzon’un olduğunun hissettirilmesi için bir takım etkinlikler yapılamaz mı? Çok basitinden havaalanı ve otogarda danışma ofisleri kurulması, KTÜ’ye ulaşım için araç tahsisi, ücretsiz turlarla Ayasofya, Atatürk Köşkü, Sera Gölü, Trabzonspor Müzesi, Avni Aker Stadyumu hatta Trabzonspor Tesisleri’nin gezdirilmesi sağlanamaz mı?
 
İçerisinde bir Trabzon Haritası, Trabzon’u tanıtıcı bir broşür, Trabzonspor posteri, rozeti, kaşkolu vb. olan küçük ama iz bırakacak bir hediye paketi hazırlanamaz mı? Türkiye’nin dört bir tarafından gelecek olan hem veli-öğrenci hem de bir “turizm elçisi” olabilecek 20 Bin kişiyi karşılamak için yapılacak bu organizasyonun finansmanına katkı yapacak kurum ve kuruluşların Trabzon’da var olduğunu biliyorum… “Olimpiyat şehri Trabzon”, bu organizasyonun en iyisini yapar. Öyleyse biraz daha düşünelim, tartışalım, planlayalım ve harekete geçelim. Ne dersiniz?” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel