Öğrenciler Trabzon'da buluştu

Haber61 - Haber Servisi - Uluslar arası Öğrenci Dernekleri Federasyonu İle Türkiye Gençlik Vakfı İşbirliğinde Düzenlenen 8.Uluslararası Öğrenci Buluşması Açılış Töreni Trabzon’da Yapıldı Meydan Parkında düzenlenen açılışa Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Num

Öğrenciler Trabzon'da buluştu
Haber61 - Haber Servisi - Uluslar arası Öğrenci Dernekleri Federasyonu İle Türkiye Gençlik Vakfı İşbirliğinde Düzenlenen 8.Uluslararası Öğrenci Buluşması Açılış Töreni Trabzon’da Yapıldı
 
Meydan Parkında düzenlenen açılışa Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi ümrükçüoğlu, UDEF ve TÜGVA yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Trabzon'da eğitim gören yabancı öğrencilerin ülkelerini tanıtıcı faaliyetlerde bulunduğu 'Öğrenci Buluşması' açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin artık dünyanın dört bir tarafına eli- kolu uzanan bir ülke olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
 
"Dünyanın farklı yerlerinde bir çok etkinliklere ev sahipliği yapan, kalkınma yardımlarını ulaştıran, ecdadımızın izlerini süren bir ülke haline geldik. Türkiye sadece kökleriyle buluşmuyor, aynı zamanda bu köklerin üzerine büyük bir gelecek inşa ediyor."
 
Bugüne kadar dost ve kardeş ülkelerden yaklaşık 15 bir gencin Türkiye'de eğitim gördüğünü de hatırlatan Numan Kurtulmuş;
 
"Türkiye hem kendi kültürü ve medeniyetini daha güçlü hale getirmek için mücadele edecek, hem dünyanın her yerindeki mazlum milletlere elini uzatacak, hem de büyük ailemizin fertlerine ev sahipliği yaparak, gençlerini burada eğitecek. Dünyanın neresinde mağdur ve mazlum varsa onlara el uzatacağız. Ötekileştirilmiş, adam yerine konulmayan, 'Bir yardım eli yok mu?' diyerek elini semaya açıp dua eden kim varsa onun yanında biz olacağız. Dünyanın neresinde kardeşlerimiz varsa, evlatlarımızı Türkiye'ye davet edeceğiz, Anadolu halkının, kültürüyle birlikte yoğrularak hep beraber geleceğe doğru yürüyeceğiz."
 
Küresel Bir Güç Olan Büyük Türkiye’nin Ve Bir Medeniyet Şehri Olan Trabzon’un Güzelliğini Bu Meydanda Hep Birlikte Yaşıyoruz
 
50 ülkeden ve yaklaşık 250 öğrencinin stant açtığı törende bir konuşma yapan Vali Öz de, “Küresel bir güç olan büyük Türkiye’nin ve bir medeniyet şehri olan Trabzon’un güzelliğini bu meydanda hep birlikte yaşıyoruz. Dünyanın 93 ülkesinden bin 58 öğrencimiz Trabzon’da eğitim görüyor. Bu büyük bir zenginlik ve güzelliktir. Aslında yarınların güçlü Türkiye’si ve barış içinde huzur içinde bir dünyanın temelleri atılmaktadır. Bizlere bu güzellikleri yaşatan milletimize, gençlerimize ve devletimize teşekkür ediyoruz. Bu etkinlik yarınlarımızın ne kadar güzel olacağını bizlere göstermektedir” dedi.
 
Bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel misafir öğrenciler futbol turnuvasında şampiyon olan Azerbaycan’a kupası ve ikinci olan Afrika’ya ödülleri Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş tarafından verilirken, tören yapılan açılışın ardından stantların gezilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel