Oğlunun peşinden atlayan anne...

Ordu'da üçüncü kattan düşen oğlu Aras'ın peşinden atlayan anne Aylin Özbek, Samsun'da bir alışveriş merkezince "yılın annesi" seçildi.Alışveriş merkezinde düzenlenen törende yaşadıklarını anlatan anne Özbek, tekrar aynı şey olsa hiç düşünmeden yine oğlunu

Oğlunun peşinden atlayan anne...

Ordu'da üçüncü kattan düşen oğlu Aras'ın peşinden atlayan anne Aylin Özbek, Samsun'da bir alışveriş merkezince "yılın annesi" seçildi.

Alışveriş merkezinde düzenlenen törende yaşadıklarını anlatan anne Özbek, tekrar aynı şey olsa hiç düşünmeden yine oğlunun arkasından atlayabileceğini söyledi.

Her annenin annelik duygusuyla bunu yapabileceğini belirten Özbek, "Oturduğumuz apartman aile apartmanı. Eşimin annesi, babası, kardeşleri ve biz, herkes ayrı bir katta oturuyor. O gün eşim Müslüm iş için Ankara'ya gitmişti. Biz de Aras’la oynuyorduk. Sürekli arkasındaydım Aras’ın. Birkaç saniye içinde Aras gözümden kayboldu, bir an arkamı döndüm, bir de baktım ki pufu pencereye dayamış, üstüne çıkıp, teli de ittiriyor. 'Aras' demeye kalmadan aşağıya düştü" dedi.

Pencereye koşup aşağı baktığında 3 yaşındaki oğlunu yatarken gördüğünü anlatan Özbek, "Çığlık atmaya başladım. Panik içindeydim. O an tek düşündüğüm, 'oğlumun bana ihtiyacı var, ona nasıl yardım edebilirim'. Başka bir şey düşünmedim, gittim arkasından" diye konuştu.

Aras düştükten sonra oturdukları katı değiştirdiklerini vurgulayan Özbek, "Biz Aras düşmeden önce en üstte oturuyorduk, olaydan sonra değişiklik yaptık. Aşağıya indik, kayınbiraderim yukarı çıktı. Ben Aras’ın düştüğü o pencereye bakamıyorum, o kata asla çıkamıyorum. Bayılacak gibi oluyorum. Onun için bir süreliğine yer değiştirdik" ifadesini kullandı. 

"Böyle bir şeyi her anne yapar ama bir baba yapamaz"

Baba Müslüm Özbek ise olayı öğrendiğinde şok yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ankara'daydım. Arkadaşlarım il dışında olduğumu bilmediği için beni arıyor, 'geçmiş olsun' diliyor, ben anlam veremedim. Eşimi aradım, cevap vermedi telefonuna. Yine annem ve babamı, kardeşlerimi aradım, cevap vermiyorlar. Sonra kardeşim aradı ve olayı anlattı. Bulunduğum yerde oturup ağlamaya başladım. Sonra Ordu'ya döndüğümde eşimin de çocuğumun da hayatta olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşadım. Böyle bir şeyi her anne yapar ama bir baba yapamaz."

Ordu'nun Perşembe ilçesinde, 16 Ocak 2014'te evlerinin penceresinden bakarken dikkatsizlik sonucu üçüncü kattan beton zemine düşen Aras ile peşinden atlayan annesi Aylin Özbek, bir haftalık tedavinin ardından taburcu edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler