Of'un medyası yeni çatıda buluştu

Of’ta kısa bir süre önce kuruluş çalışmalarına başlanan Of Medya Derneği, kuruluş sürecini tamamladı.Dumlusu Köyü Dinlenme Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen derneğin kurucuları, derneğin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi alışverişin

Of'un medyası yeni çatıda buluştu

Of’ta kısa bir süre önce kuruluş çalışmalarına başlanan Of Medya Derneği, kuruluş sürecini tamamladı.

Dumlusu Köyü Dinlenme Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen derneğin kurucuları, derneğin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunarak derneğin yol haritasını belirlediler.

Derneğin kuruluşu ve amaçları hakkında bilgiler veren Kurucu Başkan Yüksel Yaşar, “Of’ta yaklaşık 10 yıldır medya sektörünün içerisindeyiz. Bu göreve başladığımızda bu sektörde görev yapan meslektaşlarımızın sayısı oldukça azdı. Ama aradan geçen süreç içerisinde geldiğimiz noktada medya kuruluşu sayımız, 10 yıl önceki çalışan sayısını aştı. Medya sektörü her geçen gün büyüyen ve gelişen bir sektör. Bu sektörde görev yapan medya sahiplerimizin ve medya çalışanlarımızın sorunlarını paylaşma, sektöre yeni çalışan kazandırma ve sektörün geleceğine katkı sağlamak amacıyla bir dernek kurmayı amaçladık dedi.

2007 yılında da aynı düşüncelerle Of Gazeteciler Cemiyeti Derneği’ni kurduklarını belirten Yaşar; “Kısa bir süre yönetiminde yer aldığımız ve bugün halen üyesi bulunduğumuz Of Gazeteciler Derneğini de aynı amaçlarla kurmuştuk. Ancak bu dernek, maalesef bizlerin düşüncelerini faaliyete geçirebildiğimiz bir dernek olamadı. Altı yıldır var olan derneği maalesef faaliyete geçiremedik. Aynı kesime hitap eden ikinci bir dernek olmasın, bu işte çift başlılık olmasın, gazeteciler aralarında anlaşamadılar denmesin diye çok mücadele ettik. Ancak başaramadık. Neticede kurucu arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda yeni bir dernek kurmanın daha hayırlı olacağına inandık ve Of Medya Derneğimizi kurduk” diye konuştu.

Derneğin amacının Of’ta ve Of dışında görev yapan medya sahibi ve çalışanlarının bir araya gelebilmesini sağlamak olduğunu belirten Yaşar; “Biz koltuk derdiyle dernek kurmuyoruz. Şükürler olsun ki kurucu arkadaşlarımızın birçoğunun koltuğu zaten var. Hemen hemen hepimiz bu sektör çerisinde etkin konumlardayız. Amacımız bu mesleğe kalite getirmektir, bu mesleğe eğitimli arkadaşlar kazandırmaktır. Halk arasındaki klasik “Gasteci” tabirini yok etmektir. Şükürler olsun bugüne kadar ortaya koyduğumuz çalışmalarla bunu bir nebze olsun başardık. İnşallah bundan sonra bu alanda faaliyet gösteren siz değerli arkadaşlarımızın da destek ve gayretleriyle Trabzon’da adı önemli bir yer tutan Of Medyasını daha kaliteli ve daha güçlü hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurucu üyelere teşekkür eden Yaşar; “Kuruluş aşamasından bu güne kadar bizlere verdiğiniz destek ve güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kurucu arkadaşlarımızdan herhangi birinin çok rahatlıkla yürütebileceği kurucu başkanlık sıfatını bizlere layık gördünüz. İnşallah bu güvene layık olmaya çalışacağız. Derneğimizin tüm kurucu üyeleri bu derneğin her kademesinde söz sahibi olacaklardır. İstişaresiz hiçbir adım atmayacağız. Olağan toplantılarımızı düzenli bir şekilde yapacağız ve kararlarımızı da bireysel değil, yönetim kurulumuzun aldığı şekliyle uygulayacağız. Derneğimiz tüm medya çalışanlarımıza açıktır. Bu sektörde hizmet veren tüm medya sahipleri ve çalışanları derneğimize üye olabilirler. İnşallah kuruluş sürecimizi başarıyla tamamlayıp 6 ay içerisinde olağan genel kurulumuzu yaparak derneğimizi Of’un en etkin derneği haline getireceğiz” dedi.

Kahvaltıda dernek kurucuları da duygu ve düşüncelerini paylaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Yapılan toplantıda görev dağılımı da yapıldı. Kurucu Başkanlığını Of Havadis Medya Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Yaşar’ın üstlendiği derneğin Başkan Yardımcılıklarına Of’un Nabzı Medya Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Muratoğlu ve Canlı Of Medya ve Radyo Of Sahibi Serkan Kul; Saymanlığına Ofhaber.com Sahibi Gökhan Çakır, Sekreterliğine Of Havadis Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi İzzet Keleş ve Kurucu Üyeliklerine ise Ofmedya.com sahibi Harun Yılmaz ve gazeteci Ömer Alkan getirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel