Of'un kaynakları arttı

Of Kaymakamlığı tarafından hayırseverlerin destekleri alınarak ortaya konulan “Eğitimde Marka Şehir” hedefi doğrultusunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.Bu kapsamda Gürpınar İlim ve Hizmet Vakfı ve Vatan Eğitim ve Teknolojileri vakfı tarafından temin e

Of'un kaynakları arttı

Of Kaymakamlığı tarafından hayırseverlerin destekleri alınarak ortaya konulan “Eğitimde Marka Şehir” hedefi doğrultusunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Gürpınar İlim ve Hizmet Vakfı ve Vatan Eğitim ve Teknolojileri vakfı tarafından temin edilen 10 bin yardımcı kaynak kitapları, Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun katıldığı törenle Of Anadolu Öğretmen Lisesi, Taşhan Sağlık Meslek Lisesi, Gürpınar İmam Hatip Ortaokulu, Gürpınar İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerine teslim edildi.

Okul toplantı salonunda gerçekleştirilen kitapların teslimi öncesi öğrencilere seslenen Of Kaymakamı Eren Arslan, “Bu okulu çok sık ziyaret ettiğim için farklı duygular içerisindeyim. Bende Liseyi yatılı okuduğum için öğrenci kardeşlerimin duygularını isteklerini ve heyecanlarını hissedebiliyorum. Bizim zamanla şimdiki zaman arasında çok büyük imkansal farklar var. Ülkemizin yakalamış olduğu gelişmişlik düzeyi bu farkı ortaya çıkarıyor ve bu fark eğitimimize de önemli oranda yansıyor” dedi.

Üniversite sınavına hazırlandığı sıralarda Ülkemizde 26 Üniversitenin olduğunu ifade eden Kaymakam Arslan, “Şuan 175 Üniversitesi olan ve gelişmişlik düzeyi hızla yükselen bir ülkeyiz. Ama bu bizi mutlu etmemeli. Çünkü biz dünyaya nizam vermiş, barışı ve huzuru sağlamış “İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın” fikrini götürmüş ecdadın torunları olarak bu sıralamayı yeterli görmeyip, onlara layık olmak ve her alanda yıldızı parlayan bir ülke olmak için çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Belirlemiş olduğunuz hedeflere ilerleme noktasında sizlere olduğu gibi tüm ilçemizin eğitimine önemli katkılar sunan tüm hayırseverlere şükranlarını sunan ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Adem Dinç’e teşekkür plaketi veren Arslan: “Sizlerin güzel yarınlara ulaşması için böylesine güzel bir eğitim yuvasını İlçemize kazandıran Çevre ve Şehircilik eski Bakanı sayın Erdoğan Bayraktar’a buradan ayrıca teşekkürlerimi arz ediyorum “ diye konuştu.

Kitap dağıtımı sonrası sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen protokol üyeleri, öğrencilerin yapmış olduğu çeşitli çalışmaları yerinde görme fırsatı buldular. Burada öğrencilerle sohbet eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Sizler Ülkemizin değişik yerlerinden gelerek bu çok özel okulumuzda eğitim ve öğretim hayatına atılmış bulunuyorsunuz. Önünüzde çok uzun ve çok zorlu yıllar var. Ben inanıyorum ki azim ve gayretiniz sizleri hedeflemiş olduğu noktalara ulaştıracak ve yarının Türkiye’sinde önemli roller üsleneceksiniz. Sadece ülkemizin gelişmesine değil, Dünyada barışın, kardeşliğin, huzurun ve mutluluğun paylaşılmasında söz sahibi olacaksınız. Benim buna olan inancım ve güvencim tamdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel