Of'ta 719 öğrenci liseli oldu

Trabzon'un Of İlçesi'nde Kaymakamlığın girişimleri sonucunda ilköğretimi bitiren 719 öğrencinin tamamı bu eğitim ve öğretim yılında liseye kayıt yaptırdı. Çocuklarını okula göndermeyen 23 aile ise Kaymakam Tuncay Sonel başkanlığındaki heyet tarafından evl

Of'ta 719 öğrenci liseli oldu

Trabzon'un Of İlçesi'nde Kaymakamlığın girişimleri sonucunda ilköğretimi bitiren 719 öğrencinin tamamı bu eğitim ve öğretim yılında liseye kayıt yaptırdı. Çocuklarını okula göndermeyen 23 aile ise Kaymakam Tuncay Sonel başkanlığındaki heyet tarafından evlerinde ziyaret edilerek ikna edildi.

Eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce Of Kaymakamlığı ile Sürekli Eğitim ve Danışmanlık Merkezi tarafından ortaklaşa geliştirilen proje uyarınca ilköğretimi bitiren tüm öğrencilerin liseye kayıt yaptırılması hedeflendi. Projede yer alan ekipler tarafından ilköğretimi bitiren çocukların aileleri tek tek aranarak liseye gitmeleri gerektiği anlatıldı, bilgilendirilen aileler ikna edilmeye çalışıldı. Proje ekibinin ikna edemediği 23 aileyi ise Of Kaymakamı Tuncay Sonel ile Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Gündüz, İlçe Müftüsü Mehmet Genç ve öğretmenlerden oluşan heyet ziyaret etti. Heyet tarafından aileleri ikna edilen gençlerin de liseye başlaması sağlanmış oldu.

ÖNCELİK EĞİTİM

En önemli önceliklerinin eğitim olduğunu belirten Of Kaymakamı Tuncay Sonel, "Kız ve erkek çocuklarımızın bazıları ekonomik, bir kısmı da ailevi nedenlerden dolayı liseye kaydını yaptıramıyordu. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimlerini tamamlayarak geleceğin Türkiye'sinde güzel işlere imza atmasını, ailesine, milletine ve vatanına faydalı olmasını istedik" dedi.

Fındıkoba Köyü'nde oturan ve maddi imkansızlık nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen Sarı ailesini ziyaret ederek Kader, Aysun ve Gökhan kardeşleri liseli yapan Kaymakam Sonel, Üniversite sınavını kazanıp ekonomik nedenlerden dolayı okula gidemeyen abla Özlem Sarı'nın da Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki öğrenimine devam etmesi için gerekli maddi desteği sağlama sözü verdi.

Anne Tülay Sarı, "Hiç düşünmediğimiz bir anda çocuklarımın hayatı değişti. Bizim zamanımızda bizlere kimse böyle fırsatlar sunmuyordu. Keşke sunsalardı da bizler de okusaydık" dedi. Kaymakamlığın girişimi sayesinde üniversitede okuma şansı yakaladığını ve bu nedenle çok sevinçli olduğunu dile getiren Özlem Sarı da, "Kardeşlerim ve kendim adıma teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel