Of'ta 37 aileye iş imkanı

İlçede yöresel yemek yerinden oto yıkamaya, elektrikçisinden yorgancısına, berberinden kuaförüne kadar bir çok alanda gerçekleştirilen projeler ile yöre insanı hem iş sahibi oluyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.Of İlçe Kaymakamlığı tarafından ger

Of'ta 37 aileye iş imkanı

İlçede yöresel yemek yerinden oto yıkamaya, elektrikçisinden yorgancısına, berberinden kuaförüne kadar bir çok alanda gerçekleştirilen projeler ile yöre insanı hem iş sahibi oluyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Of İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen gelir getirici projeler sayesinde iş sahibi olan  İsmail Kılıç, “Askerden geldiğim 2004 yılından beri işsiz geziyordum. Her zaman hayalini kurduğum ama maddi imkansızlıktan gerçekleştiremediğim böyle bir işyeri açmayı hayal ediyordum. Şimdi bu hayalime kavuştum. Allah devletimizden razı olsun” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan yorgancılık mesleğini sürdürmek ve ailesine katkı sağlamak isteyen bir çocuk babası Ahmet Kabahasanoğlu ise “SYD Vakfından yardım alarak hayatımı idame ettirmeye çalışıyordum. Yeşil kartlı idim, şimdi iş adamı oldum. Bizlere bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun. Artık akşamları huzur içinde evime gidiyorum” diye konuştu.

Yine ilçe genelindeki hizmetli eksikliği bulunan okullarda çalıştırılmak üzere 12 aileye istihdam projesi yapıldı. Böylece okulların daha temiz ve hijyenik olması için verilen destekten işe başlayanlardan tutunuz okuldaki öğretmenler ve öğrenciler de son derece memnun oldular.

İstihdam projelerinin artarak devam edeceğini dile getiren Of Kaymakamı Tuncay Sonel, 37 aileye gelir getirici proje kapsamında işyeri açtıklarını ve kendilerine teslim ettiklerini söyledi. Sonel, bu projele ile sosyal devlet anlayışının en güzel yönlerinden birinin sergilendiği belirterek vatandaşların aile ve yöre ekonomisine katkı yapmalarını, hayata daha umutla bakmalarını görmenin bir idareci olarak kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler