Oflu ailenin evlat hasreti

Trabzon’un Of ilçesinde 5 yıl önce kaybolan ve bir daha haber alınamayan Yusuf Kazdal’ın ailesi, Yusuf için yaptırılan boş mezarın başında bir gün bulunacağı ümidi ile göz yaşı döküyor.Türkiye’deki kayıp çocuk vakalarından bir tanesi de Trabzon’un Of ilçe

Oflu ailenin evlat hasreti

Trabzon’un Of ilçesinde 5 yıl önce kaybolan ve bir daha haber alınamayan Yusuf Kazdal’ın ailesi, Yusuf için yaptırılan boş mezarın başında bir gün bulunacağı ümidi ile göz yaşı döküyor.

Türkiye’deki kayıp çocuk vakalarından bir tanesi de Trabzon’un Of ilçesinde yaşanıyor. Beş yıl önce 9 yaşındayken çöp dökmek için evinden ayrılan Yusuf Kazdal’dan bir daha haber alınamadı. Of’ta aylarca sürdürülen arama çalışmaları sonuç vermedi. Konu ailesi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e iletildi. Devletin zirvesinden verilen talimatlar ve takipler de sonuç vermedi. Oğullarının evlerine geri döneceği umudu ile yaşayan aile. oğullarına dair yüreklerine biraz olsun su serpmesi için gıyabi bir mezar da oluşturdu. Yusuf’un babası Tahir Kazdal ve annesi Esma Kazdal bu boş mezarın başında göz yaşı dökerek oğullarının bulunması için dualar ediyorlar. Acılı baba mezardaki yabani otları yolarken, oğlu diye boş mezar ile konuşuyor. Mezar taşında ise Yusuf’un doğum tarihi kısmında 2000, ölüm tarihi

tah.jpg

kısmında ise ‘kayıp’ yazıyor.

Acılı baba oğlunun bir gün döneceğinden emin olduğunu belirterek, “Oğlum kaybolalı 5 yıl oldu. Oğlumun Türkiye’de olmadığını düşünüyorum. Oğlumun ilanının dünya çapında duyulmasını istiyorum. Türkiye’de olsaydı bulunurdu. Konuyla ilgili Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Yardım istedik. Yinede bulunamadı. Kanaatim yurt dışına kaçırıldığı yönündedir. Rabbim bize sabır verdi bekliyoruz. Oğlumun bir gün döneceğine eminim” dedi.



SAVCININ KUŞKUSU MEZAR KAZDIRDI

Kazdal Ailesi 5 yılda çok büyük üzüntüler yaşadıklarını, bu üzüntülerin yanı sıra bir de garip uygulamalarla karşılaştıklarını söyledi. Geçmişte Of’ta görev yapan bir savcının oğulları için yaptırdıkları mezarı açtırdığını belirten aile “Aranan oğlumuzu gömmüş olabileceğimiz ihtimali üzerine boş mezarını kazdırma talimatı verildi. Talimat üzerine mezar kazıldı. Bizim acımızı yaşamayan bilmez, anlayamaz. Bizim çocuğumuzu gömmüş olabileceğimizi bile düşündüler. Geldi mezarı kazdılar. Bu bizi çok üzmüştü” şeklinde konuştu.

Acılı anne Esma Kazdal 5 yıldır süren evlat hasretlerinin hiç dinmediğini ifade ederek oğlu için yapılan arama çalışmalarının yetersizliğinden yakındı. Acılı anne, “Beş yıldır biz ölüyüz. Sadece gömülmedik. Böyle bir hayat yaşıyoruz. Devlet idarecileri Of’a geldiklerinde halka sesleniyorlar. Ama benim Yusuf’um için kimse seslenmiyor. Kaybolan başka çocuklar için her yer aranıp taranıyor. Kayseri’de üç çocuk kayboldu. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Kayseri elekten geçirildi ve çocuklar bulundu. Benim Yusuf’um için aynı çalışmalar yapılmadı” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler