Of Kaymakamından başarılı öğrencilere ödül

Of Kaymakamlığı ve Nuhoğlu Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kurslar sonucu LYS sınavında yüzde 65’lik bir başarı elde edilmesi ve Of tarihinde ilk kez dört öğrencinin Türkiye genelinde ilk bin öğrenci arasına girmesini kayıtsız kalmayan Of Kaym

Of Kaymakamından başarılı öğrencilere ödül

Of Kaymakamlığı ve Nuhoğlu Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen kurslar sonucu LYS sınavında yüzde 65’lik bir başarı elde edilmesi ve Of tarihinde ilk kez dört öğrencinin Türkiye genelinde ilk bin öğrenci arasına girmesini kayıtsız kalmayan Of Kaymakamı Eren Arslan, on kişiden oluşan öğrenci, öğretmen ve idarecileri sekiz günlük Balkan turu ödülü ile ödüllendirdi.

Tüm eğitim camiasını gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı kutlayan Kaymakam Eren Arslan, “Bu projede bizlere desteklerini esirgemeyen Nuhoğlu Vakfı Onursal Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Atalarımızın zamanında yönettiği toprakları gezip göreceğiniz çok önemli bir kültür turu. Hem yeni yerleri hem de Osmanlı imparatorluğunun medeniyetini yerinde görme fırsatı bulacaksınız. Orada ki eserler Osmanlı’nın mührü niteliğinde. Onlara çok iyi bakmamız ve sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü o eserler var oldukça bizim varlığımızda oralarda her daim var olacaktır. Bu gezinin yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi sizlere doping etkisi yapacağına eminim. İnşallah bu tür başarılar arttıkça bizlerde de ödüllendirmeler devam edecektir.Yeter ki çocuklarımız ve halkımız için en iyisini yapmaya gayret gösterelim ve en iyi olmak için var gücümüzle çalışalım” dedi.

İlk kez yurt dışına çıkacakları için çok heyecanlı olduklarını belirten Öğrenciler, “Gerçekten hiç beklemediğimiz anda çok büyük bir sürpriz oldu. Bizleri Balkan turu ile ödüllendiren Of Kaymakamımız Eren Arslan ‘a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Gösterdikleri başarıdan dolayı Balkan Turu ile ödüllendirilen öğrenciler, Gündönümü Tur ile Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan ülkelerini kapsayan sekiz günlük tur programına katılacaklar.

Of genelinde 2013 sınav sonuçlarına göre Of’ta SBS sınavına giren 577 öğrenciden 427 bir okula yerleşmesi sonucunda yüzde 74’lük bir başarı elde edildi. Yine Üniversite sınava giren 381 öğrenciden 208 öğrenci bir fakülteye yerleşmiş olup, yüzde 65’lik bir başarı sağlandı.

20130914aw000253_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel