Of gariplere sahip çıkıyor

Of Kaymakamlığı'nca gerçekleştirilen proje ile yetim öksüz, engelli ve yaşlı 44 ihtiyaç sahibi sıcak bir yuvaya kavuştu.Marka Of'un marka hayırseverlerinin destekleri alınarak gerçekleşen ve yaklaşık bir milyon TL harcanan proje ile 19 aileye yeni ev alın

Of gariplere sahip çıkıyor

Of Kaymakamlığı'nca gerçekleştirilen proje ile yetim öksüz, engelli ve yaşlı 44 ihtiyaç sahibi sıcak bir yuvaya kavuştu.

Marka Of'un marka hayırseverlerinin destekleri alınarak gerçekleşen ve yaklaşık bir milyon TL harcanan proje ile 19 aileye yeni ev alınırken, 5 aileye kira, 20 aileye bakım onarım yardımı yapıldı.

Tavşanlı köyünde anne ve babasıyla kötü şartlarda bir evde hayatını idame ettirmeye çalışan görme engelli Ekrem Osmanoğlu'na gidilerek yeni evinin tapusu verildi. Evin tapusunu alan Ekrem Osmanoğlu, "Sağolsun kaymakam bey. Kendisi çok tatlı bir insan. Yanına gidince kendisinden ev istedim. İsteğimi yerine getirdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Proje kapsamında Uluağaç köyünden alınıp ilçe merkezine yerleştirilen yetim ve öksüzlerden İlknur, Elif, Gamzenur, Pınar başta olmak üzere gariban ailelerden sıcak yuvaya kavuşturulan çocuklar ve yaşlıların evlerine gidilerek ziyaretler yapılıyor. Başta eğitimleri olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanarak garip ailelere devletin sıcaklığı ve şefkati soğuk havalarda kendilerine hissettiriliyor.

Of'a ilk atandığından bu güne üç yıl geçtiğini belirten Of Kaymakamı Tuncay Sonel, şöyle konuştu: "Bu süreçte önceliklerinin yetim öksüzler, engelliler ve garip ailelerimiz oldu. Bu manada biz istedik ki barınma sorunu olan ihtiyaç sahibi ailelerimiz var. Onlara yeni evler kazandıralım. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde projeler yaptık."

HAYDES adını verdikleri hayırsever desteğini bu işin içine soktuklarını anlatan Sonel, şunları söyledi: "Şu an 19'uncu evimizin tapusunu Ekrem kardeşimize verdik. Ayrıca, yirmi üzerinde evin bakım onarımını yaptık. Yine yetim ve öksüzlerimiz başta olmak üzere 5 garip ailemize ev kiraladık. Doktorlar, öğretmenler, imamlar ve muhtarlardan oluşan bir ekibimiz var. Bu ekip aileleri köy köy, hane hane geziyor ve nerede ne var tek tek tespit ediyor ve kayıt altına alıyor. Mesela Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün projesiyle 586 engelli vatandaşımıza ulaştık. Ekrem kardeşimizde bunlardan bir tanesi. Bizlerin amacı devletimizin sıcaklığını şefkatini bu soğuk havalarda bu ailelerimize göstermektir. Bu projede emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel