Of Belediyesinden ilginç uygulama

Trabzon'un Of Belediyesi, İller Bankasından aldıkları payın artırılması ve kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanmak için bu yıl sonuna kadar ikametgahını ilçe merkezine nakledenlere, nüfusun 30 bini aşması halinde çekilişle otomobilden bilgisayara, televi

Of Belediyesinden ilginç uygulama

Trabzon'un Of Belediyesi, İller Bankasından aldıkları payın artırılması ve kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanmak için bu yıl sonuna kadar ikametgahını ilçe merkezine nakledenlere, nüfusun 30 bini aşması halinde çekilişle otomobilden bilgisayara, televizyondan cep telefonuna kadar çeşitli hediyeler dağıtacağını duyurdu.

Belediyeler, İller Bankasından her yıl 31 Aralıkta güncellenen nüfusa göre pay alıyor. Bu nedenle bazı belediyeler, yaklaşan yeni yıl öncesinde ödeneklerini artırabilmek amacıyla belediye sınırları içerisinde oturup da ikametgahları farklı yerlerde bulunanları nüfuslarına dahil edebilmek için ilginç kampanyalar başlatıyor.

Bu belediyelerden biri de Of Belediyesi... Nüfusun resmi kayıtlara olduğundan daha az yansıdığını iddia eden belediye yetkilileri, Of'ta merkez belediye dışında 7 belde belediyesi bulunduğunu, bu beldeler ile ilçeye bağlı köylerde, hatta Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinde ikamet eden çok sayıda vatandaşın okul sezonu ya da kış aylarında Of ilçe merkezinde ikamet ettiğini belirtti.

Bu durumun Of'un ve beldelerinin nüfus tespitini zorlaştırdığını ifade eden yetkililer, bazı vatandaşların her yıl belli ayları Of'ta geçirmelerine rağmen ikametgahlarını ilçe merkezine taşımadıklarını kaydetti.

Yetkililer, bu amaçla Of Belediyesinin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da belediye sınırları içindeki nüfusla birlikte İller Bankasından aldıkları payı da artırmak ve kamu hizmetlerinden daha iyi yararlanmak amacıyla kampanya başlattığını bildirdi.

 -NÜFUS 30 BİNİ AŞARSA NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİŞ YAPILACAK-

Belediyenin ''www.of.bel.tr'' adresindeki internet sitesinden yapılan duyuruda, Adrese Dayalı Nüfus Sistemi gereği ilçe nüfusunun en az 30-35 bin kişi olması gerekirken, 2010 yılı itibarıyla 18 bin kişi olduğu belirtiliyor.

Bu rakam nedeniyle ilçenin hak ettiği maddi kaynağı alamadığı, kamu hizmetlerinde de istenen ölçüde yararlanamadığı ifade edilerek, vatandaşlardan ikametgahlarını bu yıl sonuna kadar ilçe merkezine aldırmaları isteniyor.

Duyuruda, bu yıl sonuna kadar ikametgahını ilçe merkezine nakledenler arasında, nüfusun 30 bini aşması halinde noter huzurunda yapılacak çekilişle 5 adet 2011 model otomobil, 20'şer adet diz üstü bilgisayar, bulaşık makinesi, ütü ve buzdolabı, 15'er adet LCD televizyon, çamaşır makinesi, 22 adet cep telefonu verileceği bildiriliyor.

Çekilişe katılmak isteyenlerin, ikametgahlarını en geç 31 Aralık 2010 tarihine kadar Of'a nakletmeleri ve çekiliş için belediyenin numarataj bürosundan kayıt numarası almaları gerektiği vurgulanıyor.

-''NÜFUSUN DÜŞÜK GÖRÜNMESİ GERİ KALMAMIZA NEDEN OLUYOR''-

Belediye Başkan Vekili Tahir Hacıahmetoğlu, yaptığı açıklamada, 30-35 bin seviyelerinde olması gereken nüfuslarının 18 binlerde bulunması nedeniyle belediyenin her ay yaklaşık 300 bin lira kayba uğradığını söyledi.

Hacıahmetoğlu, bu durumun ilçenin her yönüyle geri kalmasına neden olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

     ''Nüfusumuzun düşük görünmesi, ilçemizdeki okullarda sınıfların kalabalık olmasına, öğretmen, doktor ve kamu kurumlarımızdaki memur sayımızın yetersiz kalmasına neden oluyor. O nedenle vatandaşlarımızı ilçemizin geleceği adına duyarlı olmaya davet ediyoruz. Zaten kanun gereği vatandaşlarımızın ikamet değişikliklerinde 20 gün içerisinde adreslerini de bulundukları yere almaları gerekiyor. Biz vatandaşımıza kanun gereği yapmaları gereken işi yapmaları için ödül vermeyi vadediyoruz.''

Of Belediyesi, geçen yıl da benzer şekilde bir kampanya düzenlemiş ancak açıklanan ilçe nüfusu 18 bin 92'de kalınca çekiliş iptal edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel