O tesisi neden yaptınız?

Uzungöl’ün iki yüzü var.Biri Turizm adı ile tanıtalan yüzü diğeri ise her geçen gün Uzungölü bitiren çirkin yüzü.

O tesisi neden yaptınız?

HABER61.NET-HABER SERVİSİ-
Uzungöl’ün iki yüzü var.Biri Turizm adı ile tanıtalan yüzü diğeri ise her geçen gün Uzungölü bitiren çirkin yüzü.Trabzon’un turizm merkezi durumunda olan Uzungöl’de,bir çok eksiklik turizmi bitirme noktası getirdi. Gölün temiz kalması için yapılan havuzlar dolunca taşan ve havuza dolan atıklar Uzungölü kalbinden vurmaya başladı.

Havuzlar temizlenmediği için gelen atıklar uzun gölü kirli hale getirirken havuzların boşaltılması içinde bu güne kadar bir çalışma yapılmadı.Bu kirlilik had safhaya ulaşırken gölün temiz kalmasını sağlayacak su arıtma tesisi de fazla kapasiteli nedeniyle çalıştırılamıyor. Lağım suları temizlenmeden akmaya başlarken göldeki kirlilikte su yüzüne çıktı. Uzungöl'ün su arıtma tesisine suyu pompalayacak olan aktarım tesisleri ya arızalı yada görevli eksikliği nedeniyle çalıştırılamayınca Uzungöl çirkin bir görüntüye boğuldu.

Ana arıtma tesisine atık ve kirli suyu pompalayacak olan bu depolar çalışmazken Biyolojik arıtmayı yapacak ana tesis de kapasite fazlalığı nedeniyle çalıştırılamıyor.Ana tesise 3 ayrı depodan atık ve kirli su pompalanırken ana depoya atık suyu taşıyan boru hattında meydana gelen kırık ve çatlaklar nedeniyle dere suyu da arıtma tesisene gelmeye başladı. Temiz suyun atık suya karışmasıyla birlikte arıtma tesisine kapasite üstünde su gelmeye başlarken tesisde bu suyu temizlemekte yetersiz kalıyor.

Arıtma tesisine gelen atık su taşıyan boruların kırık ve çatlak bölümlerinin yenilenmemesi halinde Uzungöl'ü bir felaket bekliyor.Ayrıca uzun gölde derelerden ve dağlardan gelen suyun biriktirildiği b.ir alan yapılırken bu alanda bakımsızlık nedeniyle pislik içinde.Bu alana dağlardan gelen ve suyun toplandığı yerdeki pislikler suya karışıyor.Uzun göl de ki eksikler sadece bununlada sınırlı değil.

Turizm mevsiminde bir gecerde 6 bin kişinin konakladığı uzungöldü bir berber ve terzinin dahi bulunmaması ise ayrı bir sıkıntı olarak göze çarpıyor.Otellerde çok sayıda personel uzun gölde berber olmamamıs nedeniyle traş bile olamıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel