O otobüste neler oldu?

Bir Turizm Otobüs Firmasının Trabzon İşletmecisi Rüştü Çakır, Giresun'un Görele ilçesinde dün meydana gelen 9 kişinin ölümü, 34 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili iddialara cevap verdi.Konunun farklı boyutlara çekilmek istendiğ

O otobüste neler oldu?

Bir Turizm Otobüs Firmasının Trabzon İşletmecisi Rüştü Çakır, Giresun'un Görele ilçesinde dün meydana gelen 9 kişinin ölümü, 34 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili iddialara cevap verdi.

Konunun farklı boyutlara çekilmek istendiğini ve bunun da kendilerini üzdüğünü kaydeden Çakır, şöyle konuştu: "Kaptanımızın uyuduğu söyleniyor aracımız yedek kaptanımız saat 05.30'da direksiyona geçiyor kazada saat 07.24'de meydana geliyor. Arada 1,5 saatlik bir süreç var. Bu süreçte aracımız Tirebolu ve Görele'de yolcu indiriyor. Görele'de yolcu indirdikten sonra 300 metre kadar bir mesafe zaten araç seyir halinde iken bagajda bir patlama oluyor. Yedek kaptanımız o gürültüyle yatağından uyanıyor.

Kaptanlarla bizzat görüştük, otobüste bulunan diğer yolcularla da görüşme yaptık. Patlama olunca yatak yerinden bagajdan bir ateş geliyor. O arada araba direğe vuruyor ve yan yatıp yanmaya başlıyor. Yedek kaptanımız kendisini bulunduğu yerdeki kapağı açarak dışarı atıyor. Söylenen iddiaların hiçbirine katılmıyoruz."

Otobüslerinin yeni bir otobüs olduğunu ifade eden Çakır, ucuz yakıt ve 10 numara yağ kullanılıyor iddialarını da kabul etmedi. Yolda gelirken Samsun, Çorum civarında akaryakıt aldıkları tesisin belli olduğunu belirten Çakır, şunları söyledi: "Faturasının fotokopisini de istedik. Bugün elimize ulaşacak. Bunu da ispat edip gösterebiliriz. Bagajda patlayıcı bir tüp gaz olabilir. Mutfak tüpleri filan olabilir. Veya yolcunun beraberinde bagaja bir şey konulmuş olabilir.

Bu araçlarda biz yağ kullanmıyoruz. Üstelik yağ kullanılsa bile yağ patlayıcı bir madde değildir. Bugün savcılıktan raporu alacağız. Yolcularımızla akşam görüşme yaptık onlar da diyorlar ki arabanın sürati 60-70 kilometre. Yolcu indirip kalktığı yer 300 metre bu araç 5-6. vitese o kadar sürede konulmaz. Araba 3 veya 4. viteste en fazla olur. Aracın süratli olduğuna da inanmıyoruz."

CENAZELER AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ
Öte yandan yolcu otobüsünün alev alması sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda otopsi ve kimlik tespiti yapılan Kadir Tütüncü ile Mehmet Usta ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Erhan Yıldız'ın cenazeleri defnedilmek üzere ailelerine teslim edildi.

Mehmet Usta'nın İstanbul'da, Kadir Tütüncü'nün Akçaabat ilçesine bağlı Derecik beldesinin Karaman köyünde, Erhan Yıldız'ın da Vakfıkebir ilçesinde toprağa verileceği
öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler