O kaya parçalandı!

 Gündoğdu beldesi Dağınıksu Mahallesi'nde, İsmail Çolak'a ait evin hemen bitişiğinde bulunan 400 tonluk dev kaya geçen günlerde hareket ederek birçok ev için risk oluşturmuştu. Gündoğdu Belediyesi kayayı kaldırmak için çalışma başlattı ancak kaya bir türl

O kaya parçalandı!

 

Gündoğdu beldesi Dağınıksu Mahallesi'nde, İsmail Çolak'a ait evin hemen bitişiğinde bulunan 400 tonluk dev kaya geçen günlerde hareket ederek birçok ev için risk oluşturmuştu. 

Gündoğdu Belediyesi kayayı kaldırmak için çalışma başlattı ancak kaya bir türlü parçalanamadı. Büyük uğraşlar sonucu dev kayadan küçük parçalar kopartılabildi. Ancak, kaya bugün kimyasal maddelerin yardımı ile çatlatılarak ortadan ikiye ayrıldı. 

Çatlatma işleminde 5 tonluk kriko kullanıldı. Krikoların yardımı ile kaya 3 metre ayrıldı ancak ayrılan parça bir türlü devrilemedi. Ayrılan parçayı devirme işlemi yaklaşık bir saat sürdü. Ne denendiyse sonuç vermedi. Sonunda dört belediye görevlisi dev kaya kütlesini elleri ile iterek devirmeyi başardı. 

Gündoğdu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz yaptığı açıklamada, bir ay süren çalışma neticesinde kayayı ikiye bölmeyi başardıklarını belirterek, "Kaya artık yerleşim yerleri için tehdit oluşturmuyor. Şükürler olsun kayayı kazasız belasız ayırdık. Bir ay uğraştık. 10 bin TL masraf ettik" dedi. 

Kayanın bitişiğinde evi bulunan İsmail Çolak ise bir ay boyunca korku ile evlerinde oturduklarını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel