O katil Trabzon'dan kaçmış!

Erzurum'da 18 Ekim 2010 günü yanında çalıştığı işadamı Dursun Demirciyi öldüren Gürcistan uyruklu David Chıkvaıdze ve kendisine yardım eden Gürcü arkadaşı yakalandı.Olay şöyle gelişmişti. Bir ihbarı değerlendiren polis, Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent be

O katil Trabzon'dan kaçmış!

Erzurum'da 18 Ekim 2010 günü yanında çalıştığı işadamı Dursun Demirciyi öldüren Gürcistan uyruklu David Chıkvaıdze ve kendisine yardım eden Gürcü arkadaşı yakalandı.

Olay şöyle gelişmişti. Bir ihbarı değerlendiren polis, Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent beldesinde Dadaş caddesi üzerinde bir evde vücudu koli bandıyla sarılmış vaziyette bir erkek cesedi buldu. Yapılan araştırmalar sonucu, cesedin ticaretle uğraşan ve 3 gündür kayıp olan 6 çocuk babası Dursun Demirci'ye ait olduğu belirlendi. Cinayet Masası dedektifleri, cesedin bulunduğu evin maktul tarafından iki ay önce işe aldığı Gürcistan uyruklu David Chıkvaıdze isimli işçiye kiralandığını belirledi. Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis, David Chıkvaıdze adındaki Gürcistanlının peşine düştü.

 

Polis, vahşi bir cinayete kurban giden işadamının geçtiğimiz Cumartesi günü Trabzon ve Rize’de tahsilat yaptıktan sonra Erzurum’a dönerken yanında çalıştırdığı David Chıkvaıdze’nin Gürcistan’dan arkadaşı olan ve henüz ismi tespit edilemeyen bir kişiyi de Hopa’dan alarak, akşam saatlerinde Erzurum’a getirdiğini tespit etti. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Gürcü vatandaşının, arkadaşıyla birlikte işadamına ait araçla Pazar sabahı saat 04.00 sularında Trabzon’a gittiğini ve oradan uçakla önce İstanbul’a, sonra da Ukrayna’ya geçtiği tespit edildi. Süt ve süt ürünleri imalatçılığı yapan işadamının öldürülmeden önce yoğun bir şekilde işkenceye maruz kaldığı tespit edildi. Ellerinde ve avuç içlerinde derin bıçak kesiği yaraları bulunan Demirci’nin üzerindeki 15 bin lira nakit ile kredi kartları alındıktan sonra, vücudunun tamamen koli bandıyla sarılıp boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Katil zanlılarının Trabzon Hava limanında X-Ray cihazından geçerken görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler çoğaltılıp Dadaşkent beldesindeki esnaflara gösterildi, suçta kullanılan koli bandının David Chıkvaıdze tarafından alındığını bir esnaf teşhis etti.

 

Dursun Demirci’nin katil zanlısı, iki ay önce maddi durumu iyi olmadığı için işe aldığı Gürcistan uyruklu David Chıkvaidze çıktı. Yurt dışına kaçan David Chıkvaidze için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dışişleri bakanlığı aracılığı ile kırmızı bültenle arama çıkarıldı. David Chıkvaidze ve arkadaşı, önceki gün Rusya'nın Balerus kentinde yakalandı. Gözaltında tutulan kişilerle ilgili nasıl bir süreç uygulanacağı ise henüz netlik kazandı. Katil zanlılarının Türkiye'ye gönderilip Erzurum'da yargılanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler