O bina artık Trabzon Valiliği'nin

Merkez Bankası Trabzon Şubesinin eski binası olan Tevfik Serdar Kültür Merkezi binasının mülkiyeti, Trabzon Valiliği'ne devredildi.Kent merkezindeki Tevfik Serdar Kültür Merkezi binasının devir teslimi nedeniyle Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın makamında

O bina artık Trabzon Valiliği'nin

Merkez Bankası Trabzon Şubesinin eski binası olan Tevfik Serdar Kültür Merkezi binasının mülkiyeti, Trabzon Valiliği'ne devredildi.

Kent merkezindeki Tevfik Serdar Kültür Merkezi binasının devir teslimi nedeniyle Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın makamında tören düzenlendi. Törene, Vali Kızılcık'ın yanı sıra Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin ve bankanın yöneticileri katıldı.

Kızılcık, buradaki konuşmasında binanın kentin kültür ve sanatının gelişmesinde çok önemli katkılar sağladığını belirterek, "Hem Merkez Bankasının yönetimine hem de meclisine teşekkür ediyorum. Büyük bir kadirşinaslık göstererek binanın tapusunu da bizlere devrederek buranın Trabzon'un kültür ve sanat hayatına hizmetini artırarak devam etmesini sağlamış oluyorsunuz. Bu anlamda sizlere Trabzon halkı olarak minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Fazla bilinmemesine rağmen Trabzon'un kültür ve sanat anlamında çok canlı bir şehir olduğunu, her evde bir resim sanatçısının bulunduğunu ifade eden Kızılcık, "Biz Trabzon'un bu yönünü göstermek için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bunu görünür kılabilmek ve bir resim müzesi açmak için çalışmalarımız var. Şu anda 17. yüzyıldan kalma bir Selçuklu hanının restorasyonuna başladık, orayı bir resim müzesi olarak hayata geçirmek istiyoruz. Böylece Trabzon'umuza gelen turistlerimizin Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı ve Uzungöl gibi turistik yerlerin yanında sanatımızı da görmelerini arzu ediyoruz"dedi.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin ise bankalarının Trabzon Şubesi'nin 1963'te Tevfik Serdar Kültür Merkezinde faaliyete geçip burada 31 yıl hizmet verdiğini hatırlatarak, binanın Kültür ve Turizm Bakanlığınca kültür varlığı olarak tescil edilen bir bina olduğunu ifade etti.
Binanın 1994 yılında şubenin yeni bir binaya taşınması üzerine bir süre boş kaldığını ardından Ziraat Bankasına kiralandığını daha sonra kullanım hakkının Trabzon Valiliği İl Özel idaresine verildiğini söyleyen Şahin, bu yılın başında da binanın mülkiyetinin sanat, kültür ve sosyal hizmetlerde kullanılmak kaydıyla Trabzon Valiliği İl Özel İdaresine verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Şahin, Merkez Bankasının sosyal sorumluluğunun bir sonucu olarak bu binanın kültür ve sanata hizmet etmeye uygun olduğunu düşündüklerini ifade ederek, "Trabzon ve Trabzonlular'a hayırlı olsun. Devrettiğimiz binanın amacı doğrultusunda kullanılacağından endişemiz yok" dedi.

Necati Şahin daha sonra binanın tapusunu Vali Kızılcık'a teslim etti. Kızılcık da Şahin'e plaket armağan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel