Nuray Usta'dan Kızılcık'a ziyaret

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nuray Usta ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği ve İçişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Rüya İşleyen Bak

Nuray Usta'dan Kızılcık'a ziyaret

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nuray Usta ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği ve İçişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Rüya İşleyen Bakır Parmaklar’ Projesi’nden dolayı Dernek Başkanı Usta ve proje yürütücülerine teşekkür eden Vali Kızılcık, bu tür projelere devlet olarak her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi. Dernek olarak yetişme yurdunda kalan çocukların sosyalleşebilmesi ve meslek sahibi olmaları adına yapılan projenin önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği olarak çocuklarımızın sosyalleşebilmesi için yaptığınız çalışmalardan ötürü sizleri tebrik ediyorum. İçişleri Bakanlığımız bu tür projelerin desteklenmesi adına her yıl çağrıya çıkıyor. Bu anlamda Bakanlık gerçekten başarılı olacağına inandığı projeleri destekliyor. Ben özellikle dezavantajlı konumdaki çocuklarımızın mesleki eğitim alarak sosyalleşmelerine yönelik uygulamış olduğunuz, uzun soluklu projeden dolayı de sizleri tebrik ediyorum. Zira 1 yıla yakın bir zaman çalışma, sabır, disiplin ve ciddiyet gerektirir. Bundan sonrada yapacağınız projelere destek vermeye hazırız. Sadece İçişleri Bakanlığı değil, diğer kurumlarda çeşitli çağrılara çıkıyor. Bizler sizin gibi duyarlı bireyler ile bu tür programlar gerçekleştirmeye hazırız. Projedeki başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Nuray Usta ise projenin amaçlanan hedefe ulaştığına dikkat çekerek “Proje nedeniyle çocuklarla birlikte el sanatları konusunda bir çalışma gerçekleştirdik. Kurs sonunda ortaya çıkan değerli ürünlerden bir tanesini takdim etmeyi uygun gördük. İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bir proje. Derneğimiz Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklarımızın sosyal hayatını geliştirmek için kuruldu ve bu yönde çalışmalar yapmaktadır.

Çalışmaların içerisine bu projeyi de dahil ederek, yavrularımızın meslek edinmelerini sağlamaya çalıştık. Projenin amacına ulaştığını düşünüyorum. Çocuklarımız ile 8 aylık bir çalışma yaptık. 8 ay boyunca çocuklarımız ile çok hoş vakitler geçirdik. Onlardan da bir şeyler öğrendik. Yeni projeler de hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Usta, yetiştirme yurdunda kalan çocukların yaptığı el emeği bakır işlemesini Vali Kızılcık’a hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel