Nişanda çöken ev onarılıyor

Bayburt'ta, nişan töreni sırasında bir odasının çökmesi sonucu 36 kişinin yaralandığı düğün evi, köylüler tarafından onarılmaya başlandıMerkeze bağlı Genç Osman köyünde, Bahattin Mıcık ile Tülay Yenitürk'ün nişan töreninin yapıldığı kız evinin bir odasını

Nişanda çöken ev onarılıyor

Bayburt'ta, nişan töreni sırasında bir odasının çökmesi sonucu 36 kişinin yaralandığı düğün evi, köylüler tarafından onarılmaya başlandı

Merkeze bağlı Genç Osman köyünde, Bahattin Mıcık ile Tülay Yenitürk'ün nişan töreninin yapıldığı kız evinin bir odasının çökmesi sonucu 36 kişinin yaralanmasının ardından bir araya gelen köylüler, bir kısmı yıkılan Mürsel Yenitürk'e ait evi onarmaya başladı.

Köylüler, çökme sebebiyle oluşan hafriyatı tahliye ederek, evin onarımına geçti.

Ev sahibi Mürsel Yenitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın meydana geldiği gün akşam saatlerinden itibaren davetlilerin toplanmaya başladığını belirterek, olay anını şöyle anlattı:

''Nişan töreni için gelen erkekler köy odasında, kadınlar ise benim evimde toplanmışlardı. Her şey iyi başlamıştı, ben de misafirlerimle köy odasında oturuyordum. Saat 19.00 sıralarıydı, koşarak köy odasına gelenler, evin yıkıldığını söyledi. Biz de koşarak eve gittiğimizde oda tamamen çökmüştü, odadaki kadın ve çocuklar odanın altındaki ahıra düşmüşlerdi. Yaralananlar veya olayın şokuna girenler çığlık atıyordu. Bizler enkaz altında kalanları çıkarmaya başladık.

Olay sırasında jandarma ekipleri de tesadüfen köyümüzdeydi. Onlar da hemen olay yerine gelerek hem yaralıları çıkardı hem de ambulans istediler. Ambulans çok kısa sürede köye ulaştı.''

Yaralıları ambulans ve özel araçlarla Bayburt Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini ifade eden Mürsel Yenitürk, ''Tek tesellimiz ölen olmaması'' dedi.

Yenitürk, evin köylülerce onarılmasına başlanmasından da büyük mutluluk duyduğunu belirterek, olayın ardından kendilerine yardımcı olan Bayburt Valisi Kerem Al, jandarma, sağlık görevlileri ve köylülere teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler