Nihat Usta'ya yol işkencesi!

 Nihat Usta’nın 2,5 milyon liralık yatırmı olan 50 kişinin de istihdam edileceği dev yatırıma karayollarından bariyerli engel!Trabzon Salacık Mevkii’nde Nihat Usta (Aydın)’ın yaptığı ve yatırımın yüzde 60’ını tamamlandığı restoranın önü Karayolları tarafı

Nihat Usta'ya yol işkencesi!

 

Nihat Usta’nın 2,5 milyon liralık yatırmı olan 50 kişinin de istihdam edileceği dev yatırıma karayollarından bariyerli engel!

Trabzon Salacık Mevkii’nde Nihat Usta (Aydın)’ın yaptığı ve yatırımın yüzde 60’ını tamamlandığı restoranın önü Karayolları tarafından bariyerlerle kapatıldı. Dün sabah restoranının önüne gelerek olaya tepki gösteren Nihat Aydın şu sert açıklamalarda bulundu. Aydın’ın açıklamaları şu şekilde; “Ben bu arsayı satın aldım. Ondan sonra müraacatımı yaptım ruhsat istedim. İki tane ruhsat verildi. Bizde bu ruhsatların verildiği şekilde yapıyoruz. Projelerinde de vardır. Yazılar alınmadan tesise başlanmaz. İlk etapta işletmenin önünden 3 metre yaya yolu bize verilmiştir ve işletmenin üstünden de Rus ve Samsun yolu dediğimiz yol var oradan da bize Karayolları geçiş verdi. Ama bugün gelinen noktada karayolları kendi verdiği yol kullanılmaz haldeyken sahil tarafından da girişimizi kapatmaktadır.

BARİYERLERLE ÇEVİRDİLER

Bana yazı veriyor bende bu yazıya istinaden inşaatıma başlıyorum. Bugün 5. Ayda geldiğim noktada yüzde 60’ını yaptım. 2 gün once gldiler buraya etrafını bariyerlerle çevirmeye başladılar, hayırdır falan dedim. Zaten şu ana kadar Karayolları bana denetim için 20 kere gelmiştir. Ne hikmetse sadece bir duvarımı bile 16 kere ölçtüler.

TÜRKİYE’DE ARASAN ÖRNEĞİ YOK

Kendileri bana biz sana arkadan yol verdik dediler. Bende tamam itirazınız yok ama önce verdiğiniz yolu bir açın araba yürür hale getirin kullanalım. Eğer o zaman oraya çıkmazsak gel bunu yap. Zaten benim yatırımım devam ediyor. Ben burayı belki de 2014’te bitirebilirim. Benim inşaat yaptığım yeri geldin bariyerlerle kapattın. Şimdi ben neyle geçeceğim oraya. Burada çimento, seramik, malzeme taşımam lazım. Böyle bir rezillik karayollarında değil Türkiye’de arasan bulamazsın.

“HANGİ BABAYİĞİT BURAYI AÇACAK!”

Sorumlu olan Karayollarında çalışan Abdullah isimli arkadaşa ne olduğunu sorduğumda bana, ‘ben geçmişte burayı size almayın, yapmayın dedim’ dedi. Bende yatırım danışmanımın kendisi olmadığını benim için Karayollarından verilen yazının asıl olduğunu söyledim, ve inşaatımı yapmaya devam ettim. Sonra hoş olmayan bazı kelimeler de söyledi. Memura yakışmayan bir kelime, baba yiğit belediyen gelsin seni kurtarsın, kapatıyorum baba yiğit belediyen gelsin açsın. Devletin temsilcisine bunlar yakışmaz. Ben bir işletmeci gibi davranıyorum yapılan yanlışın düzeltilmesini istiyorum.

DEVLETİN MEMURU KABADAYI GİBİ DAVRANAMAZ

Burada en az 50 kişi çalışacaktır. Bunların bir kısmı eğitilmiştir. Ama böyle bir konu gündeme gelince mecbur o planlarımızı ilerki tarihlere atmamız gerekiyor neticesinde karşımızda bir devlet vardır. Devletle beraber kavga edecek halimiz yok devlet ne derse o olur ama gönderdiği mühendislerin biraz daha eğitimli olmasını istiyoruz. Halkla beraber konuşurken kabadayı gibi olmasını istemiyoruz.

MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

Pazartesi günü elimde ruhsatım belgelerim vardır. Neticesinde bu işletmenin devlet karayolu tarafından verilmesi gereken bir yolu vardır. Ben son tapuyum

benden sonra tapu yok. Benim tapumdan sonra karayolları sınırları var. Karayolları bana bir yol tahsis etmesi gerekmektedir. Benim inşaatım biter gelir dersin ki ben sana önden park alanı vermedim. Doğrudur vermedin. Benim zaten burada park alanım yok. İnşaatım biter park ederim buraya gelirsin engel olursun ama şu anda öyle birşey söz konusu değil. Farklı hizmetlerin önü kapatılmıyor. Burada bir çifte standart vardır. Mağduriyetimizin karayolları tarafından giderilmesini rica ediyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler