Nesillere yaşayacak yer yok!

Doğu Karadeniz Çevre Platformu (DOKÇEP) yönetim kurulu üyesi Leyla Demirkır, ''Gelecek nesillerin de yaşayabilecekleri bir doğa kalması için Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun verdiği kararları çok önemli buluyoruz ve destekliyoruz'' d

Nesillere yaşayacak yer yok!

Doğu Karadeniz Çevre Platformu (DOKÇEP) yönetim kurulu üyesi Leyla Demirkır, ''Gelecek nesillerin de yaşayabilecekleri bir doğa kalması için Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun verdiği kararları çok önemli buluyoruz ve destekliyoruz'' dedi.

Demirkır, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, dünya ölçeğinde önemli bir bölge olan Doğu Karadeniz'in kritik alanlarından birisi konumundaki İkizdere Havzasının bir kısmının, ekolojik öneminden dolayı Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca doğal sit alanı ilan edildiğini anımsattı.

Giresun'dan Artvin'e tüm Doğu Karadeniz'i kapsayan çok geniş ve dağlık bir çalışma alanına hizmet veren koruma kurulunun, korunması gereken alanları inceleyebilmesi için kendisine ait hiçbir ulaşım aracı olmadığını öne süren Demirkır, kurul üyelerinin, ekolojik ve tarihi değer tespit ve değerlendirme çalışmalarına, kamu kurumlarından rica minnetle temin edilen araç veya çoğunlukla şehirler ve ilçeler arası otobüs ve minibüslerle gidebildiklerini iddia etti.

''Neden koruma kurullarına ihtiyaç duyulan yeterli imkan ve ulaşım aracı sağlanmıyor'' diye soran Demirkır, ''Acaba amaç kurulların çalışmalarını ve bilimsel gerçeklere dayalı koruma kararları almalarını geciktirmek ve engellemek midir'' diye konuştu.

Uzun zamandır ülkenin her vadisinde sürdürülen hidroelektrik santrallerine (HES) karşı mücadelede, bilim ve hukukun üstünlüğü hakim kılındığında doğru sonuçlar alındığını söyleyen Demirkır, şunları kaydetti:

''Çevrecilerin önderliğinde süren ve halkın katılımı ile devam eden eylemler ve koruma amaçlı başvurular, yapılan bilimsel incelemeler sonucunda İkizdere Vadisinin sit alanı olması ile noktalanmıştır. Gelecek nesillerin de yaşayabilecekleri bir doğa kalması için Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun verdiği kararları çok önemli buluyoruz ve destekliyoruz. Aynı zamanda bu kararın diğer derelerde, vadilerde ve hassasiyet taşıyan doğal alanlarda örnek teşkil etmesini diliyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler