Nereye el atarsan ortaya yolsuzluk çıkıyor

 Amasya Şeker Fabrikası'nda 12 Milyon TL'lik Yolsuzluk Amasya Şeker Fabrikası'na bu sabah saatlerinde yolsuzluk operasyonu başlatıldı. Aralarında genel müdürün de olduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı var.Türkiye bu sabaha da operasyonla uyandı. Amasya Ş

Nereye el atarsan ortaya yolsuzluk çıkıyor

 

Amasya Şeker Fabrikası'nda 12 Milyon TL'lik Yolsuzluk

 

Amasya Şeker Fabrikası'na bu sabah saatlerinde yolsuzluk operasyonu başlatıldı. Aralarında genel müdürün de olduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Türkiye bu sabaha da operasyonla uyandı. Amasya Şeker Fabrikası'na bu sabah saatlerinde yolsuzluk operasyonu başlatıldı. Aralarında genel müdürün de olduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı var. Yolsuzluğun 12 milyon TL'yi bulduğu öne sürülüyor.

 

SUÇLAMALAR

 

Operasyon, haksız kazanç, yolsuzluk, Şeker fabrikasını ve Kooperatifini yönetirken kendi menfaatlerini işleyişe uygun göstermek amacıyla A.B.C şeker kotalarının usulün dışına kullanımı, satılan şekerlerin sahte belgelerle bölgelere gitmiş gibi gösterilmek suretiyle sahtecilik ve yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatıldı.

 31 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

 Aralarında genel müdür, genel müdür yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, kooperatif başkanı ve yöneticilerinin de bulunduğu 31 şahıs hakkında gözaltı kararı verildi.

 YOLSUZLUĞU MASAK TESPİT ETTİ

 MASAK raporuna göre;2004-2005-2008-2009-2010-2011 yıllarında Amasya Şeker Fabrikası toplamda 4 buçuk milyon TL zara etti.

Aynı yıllarda dönemde haksız kazancının ise 1.775.000 TL olduğu iddia ediliyor.

 2005-2010 yılları arası S.S.Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifinin zararının ise 6.078.434,94 TL olduğu belirlendi.

 Şeker fabrikası adına haksız kazanç ve zarar olarak tespit edilen yolsuzluklardaki toplam miktarın 12.255.905, 136 TL'yi bulduğu öne sürülüyor.

 Fabrikadaki operasyon ve aramalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler