Ne yapmak istiyorlar

Ulusal basın yer alan sözde Türkiye’nin bölünme haritası olarak gösterilen ve doğu Karadeniz bölgesini eli kanlı terör örgütü PKK’nın Kürdistan sınırları içerisinde gösterilmesine tepki çekiyor.Son dönemlerde Türkiye’nin açılım süreci ile ilgili birçok ko

Ne yapmak istiyorlar

Ulusal basın yer alan sözde Türkiye’nin bölünme haritası olarak gösterilen ve doğu Karadeniz bölgesini eli kanlı terör örgütü PKK’nın Kürdistan sınırları içerisinde gösterilmesine tepki çekiyor.

Son dönemlerde Türkiye’nin açılım süreci ile ilgili birçok konu ortaya atılırken tabelalardan TC ibaresinin kaldırılması iddiasının ardından şimdide Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Artvin ve Gümüşhane’nin sözde Kürdistan haritasında yer verilmesi Karadeniz halkı tarafından manidar karşılandı.

 Sürekli olarak zor süreçlerde Trabzon’un isminin bir yerlere monte edilmesi kafalarda soru işareti bırakırken ulusal basının bu şekilde davranması işbirlikçi güçlere hedef olarak bölgeyi göstermesine neden oluyor.

Ulusal düzeyde yayın yapan gazetenin iddiasına göre; görevlendirmelerde kendi verdikleri isimlerle kullanıldığı, sanık ifadelerinde de sözde eyaletlerin haritalarında ayrıntılı olarak yer aldığı belirlendi. Terör örgütünün sınır ötesine silahlı ya da silahsız nasıl gideceği tartışılırken, bazı kaynaklar bunun bir sorun yaratmayacağını, “Sen beni görmedin, ben seni görmedim” uygulamasının tek çözüm yolu olduğunu bildirdiler. Asıl sorunun teröristlerin çekilmesinden çok, sınır içine girmesi olduğunu ifade eden kaynaklar, “Nisan ayı teröristlerin Türkiye’ye girmeye başladığı dönemdir. Giriş ve çıkış yolları farklıdır. Şu anda giriş yollarının tutulmasına ağırlık veriliyor. Teröristlerin ne yapacağı belli olmaz” görüşünde. PKK’lı teröristler, sözde eyalet yapılanmasında, yalnız Doğu ve Güneydoğu illerini değil, Akdeniz Bölgesi’ndeki bazı illeri de içine almış.

 

1.20130408164923.jpg
 
Bu şekilde iddialarda bulunan gazetenin resmi olarak bu açıklamaları nereden aldığını açıklaması gerekli doğu Karadeniz bölgesi bu haberden rahatsız olmuştur. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel