Nakliyeye Gürcü engeli!

Gürcistan Hükümeti'nin turizmi olumsuz etkilediği gerekçesi ile ticaret nakliyesine sınırlama getirmesi Sarp Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.Gürcistan’da yoğun geçen yaz turizm sezonu dolayısı ile Gürcistan hükümeti Türk TIR'larının

Nakliyeye Gürcü engeli!

Gürcistan Hükümeti'nin turizmi olumsuz etkilediği gerekçesi ile ticaret nakliyesine sınırlama getirmesi Sarp Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Gürcistan’da yoğun geçen yaz turizm sezonu dolayısı ile Gürcistan hükümeti Türk TIR'larının saat 06.00 ile 24.00 arasında geçişlerine engelleme getirmesi Türk nakliyecileri olumsuz etkiledi. Gürcistan hükümeti, Türk TIR'larının özellikle sahil kesimindeki turizm açısından olumsuz etki oluşturduğu gerekçesi ile bu kararı alırken geçişlerin günlük 300 TIR'a kadar gerilemesi Sarp Sınır Kapısı’nın Türkiye tarafından uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Binlerce TIR Türkiye tarafından geçiş yapmak için beklerken TIR sürücülerinin bazıları 3 gündür geçiş yapmak için sıra beklediklerini belirttiler. TIR sürücüleri; gıda, ilaç gibi ürünler de taşıdıklarını ifade ederek taşıdıkları ürünlerin zarar gördüğünü belirttiler.

TIR şoförleri yaptıkları açıklamada, “Günlerdir sıra bekliyoruz. Sadece 24.00 ile 06.00 arasında geçişlere müsaade ediliyor. Gerekçe olarak ise karşı taraftaki turizmin zarar görmemesi gösteriliyor. Turizm sezonu 2 ay daha devam edecek. İhracatçılar ve turizmciler çok mağdur. Sürücüler olarak bizde mağduriyet çekiyoruz. Günlerdir sıra beklediğimiz için araçlarımızda yatıp kalkıyoruz“ dediler.

TIR kuyrukları Sarp Sınır Kapısı’ndan 17 km mesafedeki Kemalpaşa Beldesi'ne kadar uzanırken, günü birlik geçiş yapmak isteyen binek araçlarda Sarp Sınır Kapısı’ndan geçiş yapmak için saatlerce beklemek zorunda. Gezi amaçlı Gürcistan’a geçiş yapmak isteyen sürücülerin de oluşturduğu kilometrelerce araç kuyruğu dikkat çekiyor.

20130812aw000331_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel