Mustafa Sarıgül Trabzon'a geldi

Trabzon'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin büyük bir buluşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda katılacağı etkinlik için özel uçakla bugün Trabzon'a ge

Mustafa Sarıgül Trabzon'a geldi

Trabzon'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin büyük bir buluşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda katılacağı etkinlik için özel uçakla bugün Trabzon'a geldi.
 
Havalimanında kalabalık bir grup tarafından karşılanan Sarıgül, burada basın açıklaması yaptı. Sarıgül, büyükşehir kapsamına alınan şehirlerde belde belediyelerinin eksikliğinin hissedildiğini belirterek, Trabzon'da da 57 belde belediyesinin kapanacak olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.
 
Başkan Sarıgül, "Trabzon Türkiye için önemli bir ölçüdür. Trabzon mutluysa Türkiye mutludur. Ben yurdumun her köşesindeki yurttaşlarımı dikkatle takip ediyorum, gözlüyorum. Trabzon'u daha çok takip ediyorum.
 
Trabzon şehri büyükşehir kapsamına alındı. Bunu Trabzon için olumlu bir gelişme olarak görmek istiyorum. Hayırlı olsun. Büyükşehir kapsamına alınan şehirlerde belde belediyelerinin eksikliği hissediliyor. Trabzon'da da 57 belde belediyesinin kapanacak olması düşündürücüdür. Umuyorum ki bir hizmet eksikliği olmaz" dedi.
 
Türkiye'nin her köşesini gezerek vatandaşları dinlemeye çalıştığını belirten Sargül, “Ben ve arkadaşlarım ülkemizin her köşesinde yaşayan yurttaşların sorunlarıyla ilgilidir. Bu yüzden ülkemizin her köşesini gezip yurttaşlarımızı dinlemeye devam ediyoruz. Ne yazık ki gördüğüm şudur:
 
Bugün iki Türkiye var. Birincisi televizyonlardaki Türkiye, ikincisi ise sizlerle birlikte yaşadığımız gerçek Türkiye. Televizyonlardaki Türkiye neredeyse dünyaya hükmeden refah ülkesi Türkiye. Diğeri ise her gün sizin ve benim yaşadığım yorgun, mutsuz, işsiz, geçim sıkıntısı içinde, gelecekten endişeli, umudu zedelenmiş Türkiye. Onun içindir ki düşüncelerimizdeki Türkiye için, düşüncelerimizin iktidar olduğu bir Türkiye için yollara düşmeye devam ediyoruz. Bu mücadele Mustafa Sarıgül'ün kişisel mücadelesi değildir. Bu mücadele halkımızın alma mücadelesidir.
 
Bu bizim vazgeçilmez mücadelemizdir. Bu mücadeleyi verirken şartlar uygun mu, bize yararlı mı, zararlı mı diye bakmayız. Benim hizmet verdiğim Şişli halkı benim için ne kadar önemliyse Trabzonlu balıkçım da Trabzonlu çiftçim de Trabzonlu esnafım da Trabzonlu gazetecim, televizyoncum da benim için önemlidir.
 
Üreticilerimiz, kadınlarımız gençlerimiz, yaşlılarımız, emeklilerimiz benim için önemlidir" diye konuştu.
 
Sarıgül, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun “Türkiye Değişim Hareketi süresince bir partileşme mi olacak?” şeklindeki sorusu üzerine Sarıgül, “Türkiye’nin gerçekten büyük bir buluşmaya ihtiyacı var.
 
Barışı, özgürlüğü, insan haklarını, inançlara saygılı laikliği, üretimi, alın terini alamayan pek çok yurttaşımızın büyük bir buluşmaya ihtiyacı var. Türkiye Değişim Hareketi’nin bir tek amacı vardır. O da Türkiye’de büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak ve iktidar olmaktır. Yıllardır savunduğum düşüncelerimin önce yerel seçimlerde, daha sonra da genel seçimlerde iktidar olması için yollardayız.
 
Mustafa Sarıgül’ün ne yapacağına, nereye gideceğine ben karar veremem. Önce Allah’ın, sonra da yurttaşlarımın takdir duygusu ona karar verir. Türkiye Değişim Hareketi bireysel bir mücadele içerisinde olmaz. Bu hareket dün yollardaydı, bugün de yollarda, yarın da yollarda olacak.
 
Siyasette güç halkın gücüdür. Benim de iki gücüm var. Hakk'a inanıyorum. Halkımıza da inşallah sonuna kadar güveniyorum. Her şeyin vakti saati var. Sarıgül ve Türkiye Değişim Hareketi bir şeye karar vermişse anlayın ki iktidardır” ifadelerini kullandı.
 
“Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünüyor musunuz?” şeklinde soruya ise Sarıgül, “O karar, o günler gelir ve Türkiye Değişim Hareketi’ne bir çağrı yapılırsa onun kararını ben veremem.
 
O kararı Türkiye Değişim Hareketi’ne gönül veren milyonlarca yurttaşımız verir. Bu hareket bugün çok önde bir harekettir. Türkiye Değişim Hareketi AK Partilileri de MHP’lileri de CHP’lileri de DSP’lileri de BDP’lileri de herkesi kucaklayan çok büyük bir buluşmadır” dedi.
 
Açıklamaların ardından Sarıgül, havalimanı VIP çıkışında sarı atkılar takan kalabalık bir grup tarafından, "Başbakan Sarıgül" şeklinde sloganlarla karşılandı.
 
Sarıgül, kalabalığın arasında güçlükle ilerleyerek özel aracına binerek Rize'ye hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler