"Muhteşem Yüzyıl" protesto edildi

Trabzon'da bir grup sivil toplum örgütü üyesi, ''Muhteşem Yüzyıl'' adlı dizide Kanuni Sultan Süleyman'a hakaret edildiği gerekçesiyle, dizinin yayından kaldırılması için protesto gösterisi yaptı.  Atatürk Alanı'nda toplanan ve çoğunluğunu Trabzon Belediye

"Muhteşem Yüzyıl" protesto edildi

Trabzon'da bir grup sivil toplum örgütü üyesi, ''Muhteşem Yüzyıl'' adlı dizide Kanuni Sultan Süleyman'a hakaret edildiği gerekçesiyle, dizinin yayından kaldırılması için protesto gösterisi yaptı.

 

Atatürk Alanı'nda toplanan ve çoğunluğunu Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri ile Trabzonspor taraftar gruplarının oluşturduğu 100 kişilik grup, ellerindeki döviz ve pankartlar ile slogan atarak söz konusu diziyi protesto etti.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi Salih Battalbaş, kurmaca metinlerle bir milletin ecdadı üzerinden reyting davası güdüldüğünü sürdü. Battalbaş, ''Sözlük anlamı eskiden saraylarda ve konaklarda kadınlara ayrılan bölüm olan harem, günümüzde hayasızca batı oryantalizminin gölgesi altında, senaristlerin kirli fantezileriyle orta çağ Avrupa'sının benzeri olarak yansıtılmak isteniyor'' dedi.

 

Haremin padişaha sunulmak için barındırılan kadınlardan oluşan bir yer olmadığını ifade eden Battalbaş, şöyle devam etti: “Şanlı tarihimizin her sayfası bir destan yazdıracak nitelikteyken neden harem? Yoksa çalıntı senaryolarınıza yeni kılıflar mı arıyorsunuz? Bu pişkinliğe, bu ahlaksızlığa, bu toplumsal hafızanın yok sayılmasına artık dur diyoruz. Bunu yayınlayan Show TV'yi şiddetle lanetliyoruz. Bu zamana kadar görevini aksatan RTÜK'ün tarihimize açıkça hakaret eden, iftira atan bu dizi karşısında şu ana kadar içinde bulunduğu derin sessizlik halinden bir an evvel sıyrılmasını istiyoruz”

 

Bir süre diziye yönelik çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel