Muhteşem Konak hizmete açıldı!..

Anadolu’nun bir çok yöresini gezip fotoğraflayan, katıldığı uluslar arası yarışmalarda sergilemeler kazanan, yarışma kataloglarında eserleri yayınlanan, bir çok belgesel filme imza atan, 34 kişisel sergisinin yanı sıra çok sayıda fotoğraf ve belgesel arşi

Muhteşem Konak hizmete açıldı!..
Anadolu’nun bir çok yöresini gezip fotoğraflayan, katıldığı uluslar arası yarışmalarda sergilemeler kazanan, yarışma kataloglarında eserleri yayınlanan, bir çok belgesel filme imza atan, 34 kişisel sergisinin yanı sıra çok sayıda fotoğraf ve belgesel arşivi bulunan Atilla Alp Bölükbaşı Ortahisar Mahallesi’nde bulunan 170 yıllık konağın( 2 asır) işletmeciliğini aldı.
Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu Sarayiatik Camii Sokak’taki konağın işletmesini kiralayan Atilla Alp Bölükbaşı Trabzon’a ve turizme yeni bir mekan kazandırmanın sevincini yaşıyor. 
Cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi  Hafsa Sultan’ın adının verildiği  Hafsa Sultan Konağı Restaurant/Cafe hizmete açıldı. 5 aylık bir sürede hazır hale getirilen bina iki kattan oluşuyor. Konakta  antika eserlerin yanı sıra Osmanlı dönemine ait fotoğraflar ve  eski Trabzon fotoğrafları da yer alıyor. Bahçede ise taş plaktan çalınan eserlerle misafirlere  adeta nostalji yaşatılıyor. 
 
Atilla Alp Bölükbaşı harabe halde olan konağın işletmesini aldıktan sonra kısa sürede tadilat yapıp turizme kazandırdıklarını belirterek “ Çok emek harcadık ama değdi doğrusu. Burada yöresel yemeklerimiz ve yöresel tatlarımız olacak. Ayrıca kültürel etkinliklerde düzenleyeceğiz. Şimdilik  Cuma günleri slayt ve fotoğraf gösterileri,Cumartesi günleri de fasıllar yapmayı düşünüyoruz. Trabzon’umuza gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya gayret göstereceğiz”. Dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel