Muhammet Balta'dan ziyaret

 Balta, beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni (TGC) ziyaret ederek, başkanlığa seçilen Turgut Özdemir ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. Trabzon tarih ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerinin g

Muhammet Balta'dan ziyaret

 

Balta, beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni (TGC) ziyaret ederek, başkanlığa seçilen Turgut Özdemir ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.
 
Trabzon tarih ve kültürel değerleri ile doğal güzelliklerinin güçlü olmasının yanı sıra basın camiasının da çok güçlü olduğunu belirten Balta, "TGC, 1946'dan beri hizmet veriyor. TGC hem Trabzon'a hem bölgeye hem de ülkeye hizmet eden bir kuruluş. Basınınız eğer güçlüyse, demokrasiniz de o derece güçlü olur. Kalemler, eğer eleştirel bazda eksikleri yazabiliyorsa siz de o derece kendinize çekidüzen veriyorsunuz" dedi.
 
Balta, gazeteciliğin çok kutsal ve zor bir iş olduğunu ifade ederek, gazetecilerin 24 saat ağır bir sorumluluk taşıdıklarını vurguladı.
 
HEDEF 200 BİN KONUT
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi veren Balta, "Bakanlık olarak asli görevimiz havayı, suyu, toprağı ve toprağın üzerinde yapılan imalatları kontrol etmek. İnsanlara yaşanabilir kentler, ilçeler, beldeler ve köyler sunmak. Bunun için çabalıyoruz, mücadele ediyoruz" diye konuştu.
 
Balta, Türkiye'de afet riski taşıyan alanlarda 6.5 milyon konutun 20 yıl içinde yıkılıp yeniden inşa edilmesinin planlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:
 
"Türkiye'de şu anda riskli olan 50 bin konut yıkılıyor. Bu konutlar arasında kamu binaları da bulunuyor. Bu sene hedef 200 bin konutun yıkılması. Seneye ise 400 bin konutun yıkılıp, yeniden yapılması lazım. Bunları yaparken neyi düşünüyoruz- Enerji verimliliği yüksek, yeşil alanı, otoparkı olan her şeyi ile beraber mükemmel yaşam alanları yapmayı düşünüyoruz."
 
Özdemir ise Balta'ya ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının TGC'nin çeşitli çalışmalarına katkıları olduğunu belirterek, katkıların yeni süreçte de devam etmesini umduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel