Müftü Vali Kızılcık'ı ziyaret etti

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftüsü Veysel Çakı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.Peygamberimiz Hz. Muhammed’in insanlığa örnek olacak davranışlarının iyi olarak özümsenemediğini ifade ed

Müftü Vali Kızılcık'ı ziyaret etti

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftüsü Veysel Çakı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in insanlığa örnek olacak davranışlarının iyi olarak özümsenemediğini ifade eden Vali Kızılcık, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bu etkinlikler vesilesiyle davranışlarının özümsenmesinin insanlık barışına katkı sağlayacağını belirtti.

Dünyada yaşanan savaş ve huzursuzluklarının önüne geçilmesinin Peygamberimiz Hz. Muhammed’in iyi anlaşılması ile çözülebileceğini kaydeden Vali Kızılcık, “Her şeyden önce Peygamber Efendimizin insanlığa her yönden örnek olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Onun yaptıklarını bir kez daha insanlığa hatırlatılması, özellikle bu dönemde çok ihtiyacımız olan barışa ve huzura kavuşmamız için farkındalığın oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Maalesef hala bu mesajları insanlık olarak çok doğru algıladığımız söyleyemeyiz.

450.20120413110542.jpg

Komşu ülke Suriye ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşananlar ortada. Umuyorum ki bu tür etkinlikler ile Peygamber Efendimizin daha iyi algılanması, insanlığın barışa ve huzura ulaşmasına vesile olur.

Bu güzel organizasyonu planladığınız ve uyguladığınız için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Çakı ise, kendilerinin her fırsatta yanında olan Vali Kızılcık’a teşekkür ederek yaptığı konuşmada, “Her yıl bir gündem belirliyoruz. Bu yıl gündemimiz kardeşlik ve kardeşlik hukuku. Sizinde az önce bahsettiğiniz gibi buna çok ihtiyacımız var.

Müslüman ülkelere baktığımızda Peygamber Efendimizin ortaya koyduğu davranış modellerini yeterince özümseyemedik. Buna bir katkımız olursa ne mutlu bize.

Bize zaman ayırdığınız ve her zaman yanımızda olduğunuz için size teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Günün anısına İl Müftüsü Çakı, Vali Kızılcık’a çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler