Mısır'daki katliama sert tepki

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, temel insanlık değerleri adına şiddetle kınadığını belirtti.Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, savuna

Mısır'daki katliama sert tepki

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, temel insanlık değerleri adına şiddetle kınadığını belirtti.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, savunageldiğimiz temel insanlık değerleri adına şiddetle kınıyorum. Provokasyonlara rağmen Mısırlı kardeşlerimizin bundan sonra da vakar içinde demokrasiye ve özgür iradelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mesajında, Mısır halkının iradesine saygılı bir siyasi normalleşme sürecinin başlamasının gerektiğine dikkati çeken Davutoğlu, kardeş Mısır halkına taziyelerini iletirken, "Mısır, Ortadoğu'da yükselen demokrasi talebinin umududur ve Türkiye her zaman Mısır halkıyla dayanışma içinde olacaktır" ifadesine yer verdi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır'da sabah namazı sırasında meydana gelen olayları kınadı.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Ramazan ayının başlaması ve Mısır'da yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ramazan ayının tüm İslam alemi ve insanlık için hayır ve bereket getirmesi, mazlumların kurtuluşuna vesile olması temennilerini paylaşan Bozdağ, "Kur'an ayı; rahmet, bereket ve mağfiret ayı, onbir ayın sultanı Ramazan (oruç) ayı hoşgeldin. İlk teravih namazı, ilk sahur ve ilk günkü oruca niyet de bu gece. Yüce Allah; bütün ibadetlerinizi ve dualarınızı kabul etsin" ifadesini kullandı.

Mısır'da sabah namazı vaktinde gerçekleşen olayla ilgili ise Bozdağ, şunları kaydetti:

"Mısır'da sabah namazında yaşanan katliamı, bu katliamı yapanları ve yaptıranları şiddetle lanetliyorum ve kınıyorum. Mısır'daki darbeye darbe demeyerek destek verenler, darbeye desteğini açıklayanlar ile darbeyi coşkuyla kutlayanların vicdanları rahat mıdır?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler