"Minik eller fındık toplamayacak"

Hollanda Dış Ticaret Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü, çocukların fındık bahçelerinde çalıştırılmaması için proje başlatacak.Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu, Ordu'da çocukların mevsimlik tarım işçisi olara

"Minik eller fındık toplamayacak"

Hollanda Dış Ticaret Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü, çocukların fındık bahçelerinde çalıştırılmaması için proje başlatacak.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu, Ordu'da çocukların mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaması için Hollanda ile bir proje başlatacaklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ILO Türkiye Temsilciliği tarafından ortaklaşa yürütülecek projeyle Ordu'da çocukların mevsimlik fındık işçisi olmasını önlenmeyi hedeflediklerini belirten Efendioğlu, projenin 18 ay süreceğini bildirdi.

ILO Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu, şunları kaydetti:  "Projenin asıl amacı, ailelerin çocukları tarlaya götürmemesi. Öncelikle ailelerin bilinçlendirilmesi çok önemli. Çocukların tarlaya gitme nedenlerini öğrenmek gerekiyor. Çocuklar, ek gelir getirici faaliyette bulundukları için mi fındık toplamaya gidiyorlar yoksa ailelerin çocukları bırakacağı yer olmadığı için mi fındık toplamaya gidiyorlar? Bu saptandıktan sonra ailelerin gelir kaybını telafi edebilecek yollara başvurulacak ve çocukların çalışmaya gitmek yerine eğitici öğretici faaliyetlere katılması sağlanacak.

 Proje ile aileleriyle fındık toplamaya gelecek çocuklar tarlalardan çekilecek. Çocuklara, spor ve müzik gibi eğitsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerine uygun faaliyetler sunulacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel