Minareye Başbakan ayarı!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde yaptırılan caminin 65 metre yüksekliğindeki minaresi Başbakan’ın müdahalesi ile 35 metreye indiriliyor.Rize’nin Güneysu İlçesi Dumankaya Köyü’nde hayırsever iş adamlarının desteği

Minareye Başbakan ayarı!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde yaptırılan caminin 65 metre yüksekliğindeki minaresi Başbakan’ın müdahalesi ile 35 metreye indiriliyor.

Rize’nin Güneysu İlçesi Dumankaya Köyü’nde hayırsever iş adamlarının desteği ile 200 metrekare genişliğinde bir cami inşa edildi. 

200 metrekare genişliğindeki camiye 65 metre yüksekliğinde üç şerefeli bir de minare yapıldı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan son Rize ziyareti sırasında baba ocağı olan Dumankaya köyünde giderek mezar ziyaretleri gerçekleştirmişti.

Erdoğan öğle namazını da bu camide kılmıştı. Erdoğan’ın cami çıkışı minarenin camiye kıyasla çok büyük yapıldığını belirterek minare boyunun düşürülmesini talep ettiği öğrenildi.

440.20120106142907.jpg

Köy sakinleri de bunun üzerine minarenin boyunu düşürmek için çalışma başlattı. Ancak tadilat masrafı minarenin maliyeti olan 20 bin TL’yi aşınca bu kez Başbakan Erdoğan’dan yardım istendi.

Minarenin boyunun 35 metreye ve tek şerefeye indirilmesi için çalışma başlatıldı. İstanbul’dan gelen ve aralarında mühendis bulunan 5 kişilik bir ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Köy sakinleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Başbakanımız minarenin boyunun uzun olduğunu ve boyunun düşürülmesi gerektiğini söyledi. Biz artık masraf yapacak gücümüz kalmadığını söyledik. Kendileri bir hayırsever buldular. 

Konuyla ilgili bir ekibi de buraya gönderdiler. Konuyla ilgili bir ekip geldi, gerekeni yapıyorlar” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel