Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı

 Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, "Tarihi olmayan milletlerin geleceğinin de zor olacağını biliyoruz, aynı şekilde tarihte kalmış ilim insanlarının da varlığı, toplumların geleceği açısından önemli bir güvencedir" dedi. Çakı, Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültü

Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı

 

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, "Tarihi olmayan milletlerin geleceğinin de zor olacağını biliyoruz, aynı şekilde tarihte kalmış ilim insanlarının da varlığı, toplumların geleceği açısından önemli bir güvencedir" dedi.
 
Çakı, Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'nın üçüncü gününde düzenlenen 'Hacı Bayram-ı Veli' oturumunda, 'Trabzon'un Manevi Mimarları ve Dinamikleri' konulu konuşma yaptı.
 
Milletleri millet yapan bazı değerlerin bulunduğunu ifade eden Çakı, şunları söyledi:
 
"Bu değerlerden biri de içinde yaşanılan kültüre değer katan ilim insanlarıdır. Bir toplumun kültürünü oluşturan maddi ve manevi değerler, kendiliğinden oluşmaz. Bu değerlerin oluşmasında etkin rol oynayan tarihi geçmiş ve bu geçmişi şekillendiren kültür, ilim insanları önemli yer tutar. Tarihi olmayan milletlerin geleceğinin de zor olacağını biliyoruz. Aynı şekilde tarihte kalmış ilim insanlarının da varlığı, toplumların geleceği açısından önemli bir güvencedir. Sağlam bir tarihi geçmişe sahip olmayan milletlerin geleceğinin zor olacağını çok iyi biliyoruz. Milletimizin çok şükür ki köklü bir tarihi geçmişi ve bu tarihi geçmişi süsleyen nice ilim adamları vardır. Bize düşen görev, bu tarihi geçmişi süsleyen bu ilim insanlarının yeni nesillere tanıtılması olmalıdır."
 
Trabzon'un bir kültür şehri olduğunu belirten Çakı, "Trabzon'un bu kimliğini oluşturan ilim insanlarının gerçek kimlikleri ile tanınmasına vesile olmak önemli bir hizmet olduğu gibi Türk kültürüne de yapılan değerli bir katkıdır. Trabzon'un yetiştirdiği önemli ilim erbabının gerçek kimlikleri ve kişilikleri ile tanıtılması, içinde yaşanılan kentin kültürünü tanımada önemli katkı yapacaktır" diye konuştu.
 
Oturumda, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Boran, "Türk kaleleri ve Diyarbakır Surları" konulu sunumuyla, Diyarbakır Surları'nın yapılışı ve günümüze kadar gelmesiyle ilgili bilgiler verdi.
 
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ise oturumda Zağnos, Vadisi Kentsel Dönüşüm Uygulamaları konusunda bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel