Mikrokredi hayatlarını değiştirdi

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından Trabzon’da uygulanan mikrokredi projesi ile işkadını olan bayanlar uygulamadan oldukça memnun.2 yılda bin 510 kişinin faydalandığı ve 1 milyon 350 bin TL kredi verilen uygulama sonucu

Mikrokredi hayatlarını değiştirdi

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından Trabzon’da uygulanan mikrokredi projesi ile işkadını olan bayanlar uygulamadan oldukça memnun.


2 yılda bin 510 kişinin faydalandığı ve 1 milyon 350 bin TL kredi verilen uygulama sonucu 20 ev hanımı işyeri açarak işkadını oldu. Projenin uygulanmaya konulmasının ardından aldıkları kredilerle işyeri açan ve aile ekonomilerine katkıda bulunan Fatma Samat ve Evşen Pekşen bunlardan sadece ikisi. Açtığı işyerinde mefruşat ürünleri diken ve satan Fatma Samat, mikrokredi sayesinde işyeri açanlardan. İşlerinin çok iyi olduğunu kaydeden Samat, “Ev hanımlarımız mikrokredi alarak işyeri açsın ve aile ekonomilerine katkıda bulunsun. Uygulamadan çok memnunum. Mikrokredi sayesinde işyeri açmama vesile olan belediyemize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Mikrokredi ile işyeri sahibi olan bir diğer girişimci Evşen Pekşen ise açtığı işyeri ile pasta, börek ve pide üreterek müşterilerine sunuyor. Mikrokredi ile işyeri sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Pekşen, kendilerine verdikleri imkanlardan dolayı belediyeye teşekkür ediyor. Ev hanımlarına seslenen Pekşen, “Meslek sahibi olmayan ev hanımlarımız kurslara giderek meslek sahibi olsunlar ve daha sonra mikrokredi alarak işyeri açsınlar. Böylece hem aile hem de ülke ekonomisine katkıda bulunsunlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel