MHP'den "Sandığına sahip çık" uyarısı

 MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, 2011 yılı seçimlerinde sandık tutanakları ile YSK’nın açıkladığı oy oranları arasında farklılıklar olduğunu dile getirerek MHP’li seçmenlerden sandıklara sahip çıkmalarını istedi.  MHP Rize İl Yönetimi ve İlçe Teşkilatları

MHP'den "Sandığına sahip çık" uyarısı
 MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, 2011 yılı seçimlerinde sandık tutanakları ile YSK’nın açıkladığı oy oranları arasında farklılıklar olduğunu dile getirerek MHP’li seçmenlerden sandıklara sahip çıkmalarını istedi. 
 
MHP Rize İl Yönetimi ve İlçe Teşkilatları Tek Gıda İş Sendikası Salonu’nda bir araya gelerek 30 Mart Mahalli İdareler Seçimini değerlendirdi. Aday tanıtımının yapıldığı toplantıda MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, partililere sandıklara sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Kazmaz, 2011 yılı seçimlerinde birçok sandık tutanağı ile YKS’nin açıkladığı oy oranları arasında farklılıklar bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Genel merkezimizin yaptığı araştırmalar ve tespitler neticesinde gördük ki, 2011 yılı seçin sonuçlarında Adana Kataraş 1064 nolu sandık. Tutanak kayıtlarına AKP ye çıkan oy 0. YSK sonucu 105. Ankara Çankaya 4213 nolu sandık. Tutanak kayıtlarında AKP’ye çıkan oy 47 YSK sonucu 100. Ankara Çankaya 2573 nolu sandık. Tutanaklara göre AKP’ye çıkan oy 16 YSK’de ki kayıt 88. Ardahan Göle 1051 nolu sandık. tutanaklara göre AKP’ye çıkan oy 62 YKS’ya yansıyan 138. Bu sadece birkaç örnek. Elimizde tespit edilmiş böyle yüzlerce örnek var. Gerçekte AKP’nin oyu 39.81’dir. Yüzde 49.83 gerçeği yansıtmamaktadır. Bu neden oldu. Sandıklara sahip çıkılmadığı için oldu. Bu tablo karşısında yapmamız gereken çok önemli bir şey var. Önümüzdeki seçimde tüm sandık tutanaklarının ilçe başkanlıklarımıza ve il başkanlığımıza gelmesi lazım. Eğer bu tutanaklar bize gelmezse yapılacak seçimin sonucu da bundan çok farklı olmaz. Bunlar geçmişte kaldı. Artık bunlar için yapabilecek bir işlem yok. Zamanında itiraz edilmemiş. Takibi yapılmamış. Bunları geçmişten ders alınması için anlattım. Biz adaylarımızı 30 mart akşamı belediyelere taşıyacaksak bunun yolu sandıktır. Her sandık görevlimize Sakarya Meydan Muharebesinde bir cephe emanet edilmiş gibi önemli bir vazife düşmektedir. Sandık başkanları ıslak imzaları tutanakları sizlere vermek mecburiyetindedir. O tutanakları alıp mutlaka bize ulaştırmalısınız. Ülkemizi sever herkesin sandığa sahip çıkmak boynunun borcudur” dedi.
 
Kazmaz, 2011 yılı seçimleri ile ilgili CHP ve MHP tarafından yapılan araştırmada partilerin YSK tarafından açıklanan oy oranlarının gerçeği yansıtmadığını kaydederek, “CHP’nin kendi tespitlerine göre gerçek oyu yüzde 28.83. Ama YKS’ya yansıyan yüzde 25. 98. Bizim ise seçimlerde açıklanan yüzde 13.01 gerçekte ise yüzde 14.44’tür. Bağımsızların yüzde 6.7 oranında ki oyu ise kayıptır. Bunlar genel merkezimizin detaylı araştırmaları sonucunda elde edilmiş bilgilerdir. Örnekleri çoktur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel