MHP'den Gümrükçüoğlu’na ziyaret

MHP İl Başkanı Demeli ve Yönetiminden  Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyaretBaşkan Gümrükçüoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri bizim için çok önemli. MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Belediye

MHP'den Gümrükçüoğlu’na ziyaret

MHP İl Başkanı Demeli ve Yönetiminden  Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyaret

Başkan Gümrükçüoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri bizim için çok önemli.
 
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Demeli ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileyen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’u gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek için tüm siyasi partiler, dernekler, sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşları görüş ve önerilerine önem verdiklerini kaydetti. 
 
Demeli ‘Biz MHP olarak sizlerin yaptığınız başarılı çalışmaları takdir ederiz, eksik gördüğümüz noktaları da tenkit ederiz. Yaptığınız hizmetlerden ötürü sizlere teşekkür ediyoruz. Özellikle teşvik konusunda yaptığınız sorumlu açıklamalardan ötürü sizleri tebrik ediyoruz” dedi. 
 
Başkan Gümrükçüoğlu’da Trabzon’da teşvikin devam etmesi için kendisinin de çalıştığını  ve önümüzdeki günlerde güzel haberlerin geleceğine inandığını kaydetti. 
Başkan Demeli’nin ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon’da devam etmekte olan projelerin geldiği son durumu sorması üzerine Başkan Gümrükçüoğlu yaptıkları alt yapı, kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri hakkında konuklarına bilgi verdi. 
Kentsel dönüşümlerin büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Zağnos Vadisinde birinci etap kentsel dönüşüm projesi daha önce başlamış ve bitirilmişti. Zağnos Vadisi ikinci etap kentsel dönüşüm projesi ise dönemimizde başlatıldı ve bitirildi.
 
İkinci etapta yer alan eğlendinlen çalışmaları tamamlandı.  Proje kapsamında ayrıca Bahçecik’e çıkan yol ve 354 konut yapımı inşaat çalışmaları da tamamlandı. Kahramanmaraş Caddesi ile Zağnos köprüsü arasında yer alan üçüncü etap projesi için kamulaştırma ve yıkım çalışmaları tamamlanırken; eğlendinlen düzenleme çalışmaları devam ediyor.
 
Zağnos Vadisi’nde dördüncü etap için kamulaştırmalar devam ediyor.102 binanın bulunduğu dördüncü etapta bugüne kadar 57 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, vatandaşlara 25 milyon TL ödendi. Dördüncü etabın tamamlanması ile birlikte sahilden giren vatandaşlarımız Çamoba'ya kadar yeşil ve ferah bir alanda yürüyüş yapabilecek” ifadelerini kullandı.
 
Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesinden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi de hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Proje kapsamında 685 bina yıkılacak. Yapılan görüşmeler neticesinde şu ana kadar 470 binanın kamulaştırması tamamlanarak 102 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Hak sahiplerinden 265’i Bahçecikte yapılan TOKİ konutlarından almayı tercih ederken kamulaştırma çalışmalarına bugüne kadar 68 milyon TL ödeme yapıldı.
 
Daha çok vadinin güney kısımlarında kamulaştırılan binaların yıkımlarına daha çok ağırlık veriyoruz. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane vadisi böylece aslına dönecek” dedi.
 
ÇÖMLEKÇİ’DE VATANDAŞLARA GÖRÜŞMELERE BAŞLANDI
 
Trabzon Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde vatandaşlarla görüşmelere başladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “  Kentsel dönüşüm yapılacak alanda daha önce fizibilite çalışmaları tamamlandı, halihazır haritaları çıkartıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi, alan üzerinde uygulanacak projelerle ilgili çalışmalar sonlandırıldı ve son olarak Ekim ayı içerisinde TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile imzaladığımız nihai olurların ardından ada ada yapılacak Çömlekçi'de hak sahipleri ile görüşmelere başladık ve ilk imzalar atıldı. Trabzon'a hayırlı olsun. ” dedi.
 
MHP İl Başkanı Muammer Demeli yaptığı açıklamada, “Kanuni Bulvarı’nın yapımını destekliyoruz. Aynı zamanda Güney Çevre Yolu’nun da yapılmasını istiyoruz. Bu konunun Trabzon’da daha fazla gündeme gelmesi gerekiyor” dedi. 
 
Trabzon’da dev bir ulaşım yatırımlarının yapıldığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “ Toplam uzunluğu 19.5 km olan Kanuni Bulvarı 10 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 3 adet tünel, bir adet viyadük ve üç adet köprüyü  bünyesinde bulunduruyor. Üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor.
 
Bu proje şehrin ve diğer ulaşım sistemlerinin imar yollarına Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yeni Cuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerinde bağlantı sağlayıp şehrin gelişimini rahatlatarak, ana ulaşım omurgasını oluşturacak.800 milyona mal olmuş bedeli ve 19,5 km mesafesi ile Trabzon'u doğu ve batı kuşaklamasıyla geçip şehrin gerdanlığı olan ve kentin güneye açılmasının en önemli adımı sayılan, Kanuni Bulvarının Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nin batı tarafındaki 1.200 metrelik bölümün yapımı devam ediyor.
 
Söylediğiniz gibi Güney Çevre Yolu da bu kente kazandırılmalıdır. Ama Güney Çevre Yolumu daha öncelikli? Kanuni Bulvarımı daha öncelikli? diye sorarsanız. Bunun cevabı Kanuni Bulvarı’dır. Güney Çevre Yolu’da bu kentin gündemindedir ve biz onunda takipçisiyiz. Yaşayan kente etkisi bakımından Kanuni Bulvarı bu kent için daha acil bir ihtiyaçtır” dedi. 
 
Ziyaretin sonunda MHP Heyeti ile Başkan Gümrükçüoğlu birlikte fotoğraf çektirdiler. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler