MHP'den Başbakan ismi önerisi!

Ordu ile Giresun illeri arasına deniz dolgusu ile yapılacak olan ve temeli atılan havaalanının ismi tartışmaları devam ediyor.Ordu-Giresun Havaalanı'nın kısaltması olarak 'OR-Gİ'nin kullanılması, ifadenin İngilizce'de 'ahlaksızlık yapılan yer' anlamına ge

MHP'den Başbakan ismi önerisi!

Ordu ile Giresun illeri arasına deniz dolgusu ile yapılacak olan ve temeli atılan havaalanının ismi tartışmaları devam ediyor.
Ordu-Giresun Havaalanı'nın kısaltması olarak 'OR-Gİ'nin kullanılması, ifadenin İngilizce'de 'ahlaksızlık yapılan yer' anlamına gelmesi nedeniyle başlayan yeni isim arayışları sürüyor. OR-Gİ isminin artık hiçbir devlet mekanizmasında ve yazışmalarında kullanılmayacağını belirtilirken, havaalanına inşaat süresi içerisinde yeni bir isim bulunması için öneriler devam ediyor.
Öne sürülen isim önerilerine MHP Giresun İl Genel Meclisi Grubu’ndan ise dikkat çekecek iki isim önerisi geldi. MHP Giresun İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mehmet Yüksel Havaalanı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ya da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın isminin verilmesi önerdi.
Havaalanına isim önerilerini Giresun İl Genel Meclisi’nin tatilden sonra yapacağı ilk toplantıda gündeme getireceklerini belirten MHP Grup Başkanı Mehmet Yüksel “Biz MHP Grubu olarak yaptığımız toplantıda havaalanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isminin ya da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın isminin verilmesini öneriyoruz. Çünkü bu havaalanının yapılmasında Başbakan Erdoğan kendi iradesini ortaya koymuştur. Yaklaşık 40 yıllık bir mücadelesi sürdürülen havaalanı bir çok başbakan, bir çok hükümet görmesine rağmen Başbakan Erdoğan’ın döneminde yapılmaktadır. Bugün Isparta’da nasıl ki Süleyman Demirel Havaalanı varsa Giresun ve Ordu’da da Başbakan Erdoğan’ın isimi verilebilir. Başbakan Erdoğan’ın isminin yanı sıra en uzun süre Ulaştırma Bakanlığı yapan Binali Yıldırım’ın isminin verilmesi de bizim bir önerimizdir. Çünkü Bakan Yıldırım’da havaalanının yapılması için özel bir çaba ortaya koymuştur. MHP olarak bizim isim önerimiz budur. Bu önerimizi Eylül ayında meclisimiz açıldığında meclis gündemine MHP Grubu olarak getirmeyi ve Giresun gündeminde tartışmaya açmayı düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel