MHP'de heyecan artıyor

 MHP’de 10 kişinin adaylığını açıkladığı 4 Kasım’da yapılacak 10’uncu Olağan Büyük Kurultayı için geri sayım başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli ile eski Bayındırlık Bakanı, Trabzon Milletvekili Koray Aydın arasında geçmesi beklenen genel başkanlık yarış

MHP'de heyecan artıyor

 

MHP’de 10 kişinin adaylığını açıkladığı 4 Kasım’da yapılacak 10’uncu Olağan Büyük Kurultayı için geri sayım başladı.
 
Genel Başkan Devlet Bahçeli ile eski Bayındırlık Bakanı, Trabzon Milletvekili Koray Aydın arasında geçmesi beklenen genel başkanlık yarışına, ‘hükümet ve cemaate’ yakınlık atışmaları damgasını vuruyor. Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak kurultay için son hazırlıklar sürüyor.
 
MHP tüzüğüne göre genel başkan seçilmek için ilk 2 turda delege sayısının salt çoğunluğunun onayının alınması gerekiyor. Bunun için adayın, 1241 delegeden 621’inin desteğini alması şart. İlk 2 turda bu sonucu alan olmazsa 3’üncü turda geçerli oyların yarıdan 1 fazlasını alan aday genel başkan seçiliyor. Bahçeli’ye yakın isimler, 800-900 arası delegenin oyunu alacağını söylüyor. Aydın ise 700’ün altında oy almayacağını hesaplıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler